Kezdőlap Kecskemét Budapest Tantraszentély – A test és lélek megújulása a szeretet útján

Tantraszentély – A test és lélek megújulása a szeretet útján

Tamás Kinga a Budapesten és Kecskeméten is elérhető Tantraszentély masszőre beszámolt Magazinunknak a tantrikus masszázs pozitív hatásairól, testi-lelki gyógyító erejéről, kiemelve a társadalomban félreértett szerepét és menetét ennek a spirituális masszázstípusnak. Kinga 25 éve foglalkozik masszázzsal, valamint spiritualitással. Ismeri az eredeti tantrikus tanításokat, számos tradicionális iskolában vett részt oktatáson. A modern kor emberének igényeit teljes körűen figyelembe véve kombinálja különféle masszázstechnikáit, mind izomlazítás, mind blokkoldás formájában.

Mi a tantra masszázs lényege, amiben eltér a többi ismert masszázs típustól?

„Maga a tantra szó kiterjesztést jelent, gondolhatunk ekkor elsősorban a tudatosságunk kitágítására. Az egész tantra szellemiség lényege a befelé figyelésben, önmagunk legmélyebb lelkiségével való találkozásban rejtőzik, melyet masszázs során az egyén relaxált állapotba kerülésekor megtapasztal. Ez idő alatt megszabadulhat a vendég a nyomasztó mindennapi gondolataitól, és a jelen csodáinak, teljességének átélése végett az érintésen keresztül tudja figyelmét a valóságra, pillanatra fordítani. Ez is egyfajta koncentrációs meditáció. A bőr érintése, izmok ellazítása által létrejövő pihentető, mégis koncentrált állapot megélése által kitágul az univerzum, a létezés. Mindez kiegészítve masszőri tudással, szakmailag professzionális érintéstechnikával, egy harmonikus állapotot eredményez.”

Mivel kapcsolatosak a társadalomban jelen lévő tévhitek a tantráról?

„Azt látom, hogy leggyakrabban az emberek a szexualitással hozzák összefüggésbe, melyet valószínűleg a téma társadalmi szintű elnyomása okozhat, azáltal, hogy nem természetesként és csodaként kezelik annak megélését. Emiatt tűnhet ez a masszázs típus érdekesebbnek külső szemmel. Emellett a legtöbb spirituális irányzat kevésbé foglalkozik szexualitással, vagy mindennapi helyzetekkel, míg a tantra bizonyos tanításai kiemelt hangsúlyt fektetnek az élet összes csodájának tiszteletben tartására, teremtő erő, testi-lelki energia áramoltatására. A tudatosság kitágítása, bölcsebb világnézet kialakulásának segítése, spiritualitás élmények állnak a középpontban a kezelések során, nem pedig a Kámaszútra ismert pozitúrái. A tudatosság kiterjesztését támogató gyakorlatok közé tartoznak a különféle ászanák (elhelyezkedés, kitartás, testtartás, illetve stabil, kényelmes póz,ülésmód), jógagyakorlatok, mantrák, légzéstechnikák, melyek az élet valamennyi területén alkalmazhatók, legyen szó felkelésről, étkezésről, egy sétáról a természetben, vagy szeretkezésről.

A tantrának tehát nem szükségszerű része a jóni vagy lingam masszázs. Amennyiben valaki mégis igénybe veszi bármelyiket, a számos nemi szervi blokk feloldása, elakadt szexuális energia felfelé áramoltatása következtében megtapasztalhatja a felszabadító, szeretetteljes, gyógyító energiaállapotot, mely eszméletlen csodákat hoz létre az egész testben és lélekben. Emiatt pont az erotikus masszázs ellenkezője, hiszen azáltal, hogy nem egy pontban csoportosul a feszültség, növekszik tudatosság, kitágul az egyén gondolkodásmódja és egyfajta kiegyenlítődés történik.”

Milyen pozitív hatásai vannak a jóni, illetve lingam masszázsnak?

„Párkapcsolati és szexuális önismeret szempontjából a számos előnnyel járhat, hiszen a tantrikus gyakorlatok alkalmazása partnerünkkel együtt, vagy vele szemben segít a pillanat szellemibb, érzékibb, érzékenyebb, szeretetteljesebb, mélyebb lelki síkú megélésben. Azáltal, hogy érzékelésünk kitágul, finomodnak az energiáink, másképpen viszonyulunk párunkhoz is, s ez sokat javíthat a kapcsolat minőségén. Intuíció alapján természetesen változik, kinek mire is van szüksége az adott szituációban, ezért is képezi fontos részét az önismeretnek ez a masszázstípus. Az erő és finom minőségek megélése, és ezen kettő váltakozása mindenki számára megélhető. Egy érintés is lehet ezerféle, éppen ezért ez is egyfajta tanulás, önmegfigyelés, mely során az egyén figyelemmel kísérheti saját reakcióit, érzeteit, benne lezajló történéseket egy-egy érintés hatására.”

Melyek a tantra masszázs pozitív hatásai?

„Mivel egy átfogó, integrált – azaz minden területre hatást gyakorló masszázstípusról van szó, nem csupán izomlazítás és testi blokkok oldása történik a kezelések során, hanem lelki, érzelmi és spirituális megújulás. A testünkön számos érzelmeinkkel is összefüggésben álló pont található, így ezek oda-vissza hatnak egymásra. Az érintésterápia a pszichés egészségre is használ pozitív értelemben.

Többek között emiatt támogatom a holisztikus – egész képet vizsgáló – szemléleteket és kiemelten fontosnak tartom más területeken tevékenykedő, gyógyító foglalkozású szakemberekkel való együttműködést, hogy a probléma kezelése minél hatékonyabb eszközökkel valósulhasson meg, gyakorlati segítségnyújtás által. A keleti és most már a nyugati gyógyászatokban is egyre inkább kezd elterjedni a szemléletmód, miszerint nincs egy kizárólagos gyógymód, valamennyi nehézség orvosolható többféle megközelítésben, akár egymást kiegészítve. Az önismerethez szintén elengedhetetlen a többszempontú megközelítés, hiszen az egyén bizonyos területeire életében nem rát lá kellőképpen, így külső segítséggel akár az ez által okozott akadályok is leküzdhetők. Mindehhez nyitottságra van szükség, hiszen egy szakember nem tudja valamennyi gyógyító technikát elsajátítani.”

Miben rejlik a tantra gyógyító ereje?

„Az egész élet válhat egy varázslattá, a rendszerek működésbe hozása történhet zene, érintés, vagy bármiféle mozgás által. A tantra gyógyító ereje a természetesség, a természethez, eredetihez való visszatalálásban rejlik alapvetően, mely során a harmonikus énünk, rendszerünk helyreáll. Az egyensúly megtalálása nem jelenti feltétlenül a modernségtől való teljes elszakadást: gondolhatunk például növényültetésre, amivel akár a közvetlen környezetünkben is megélhetjük az élet csodáját. A világban jelen levő betegségek is sokszor az élővilágtól való elszakadás következményei. A masszázs során ez az egyensúly, rendszer újból létrejön, elkezd áramolni, középre helyez, visszavezet a természetes emberi működéshez. Az extrémebb, mélylégzéses vagy nyújtó gyakorlatok pedig képesek oldani a régóta elfojtott feszüléseket, balanszba hozva az elakadt testi-lelki energiákat, mely a tantra egyik fő összetevője.”

Milyen masszázstípusok elérhetők a Tantraszentélyben?

„A különféle privát foglalkozásokat tartó, számos workshopot, képzést és tábort megrendező Tantraszentélyünkben elérhető masszázstípusok közé tartozik a hagyományos tantra, jóni és lingam, gundalini (gerinc melletti idegpályákat, blokkokat oldó), és aromaterápiás kezelések. Elérhetőek továbbá energia-harmonizáló, mélynyomásos, és gyógymasszázsok, RITMIK (zenés-táncos) foglakozások, valamint többkezes masszázsok.”

Tantraszentély (tantraszentely.hu)

Kezdőlap – tamaskinga

Facebook

Facebook

Bejelentkezés:

Tamás Kinga
+36 70 26 56 656

Koncz Roland

+36 30 99 87 315

[email protected]