Kezdőlap Zenei élet The Cure Paris – 30th anniversary expanded edition

The Cure Paris – 30th anniversary expanded edition

A Paris – a The Cure dupla élő albuma 30 éves lett, és ennek megünneplésére a Fiction/Universalnál újra megjelent 2 LP-s és 1 CD-s remasterelt formátumokban – két nemrég felfedezett, eddig még ki nem adott bónusz számmal.

A ‘Paris’ volt a második a két koncertfelvétel közül, amelyek a banda 1992-es turnéját dokumentálják, melyre a kilencedik: Wish című albumuk megjelentetése után került sor.

A most megjelentetett 14 számból álló albumot három éjszakán át a Le Zénith de Paris-ban rögzítették 1992 októberében, és tartalmazza a „Lovesong”, „Catch”, „A Letter To Elise”, „Charlotte Once”, „Close To Me”, „Play For Today” és „One Hundred Years” nagy sikereiket is.

A „Paris”-t a banda frontembere: Robert Smith remaszterelte Miles Showell társaságában a legendás londoni Abbey Road Stúdióban. A nagylemezt, amelyet 1993 óta először adnak ki fekete 33-as vinylen, Miles Showell vágta – ugyancsak az Abbey Roadon.

A Cure 30. évfordulós újrakiadása a „Paris” most kibővült két nemrég felfedezett, korábban kiadatlan számmal: a „Shake Dog Shake”-kel és a „Hot Hot Hot!!!”-tal amely most az album elején és végén hallható. Az album műsorának sorrendje is ennek megfelelően lett átrendezve.

(KJJR)