Kezdőlap Fejlesztés A Gömöri család együtt írja a cég sikertörténetét

A Gömöri család együtt írja a cég sikertörténetét

„Ma nem elég megszerezni egy munkát, jó minőségben el is kell végezni. Becsülöm az embereket, mindig törekszem arra, hogy megrendelőim maximális kiszolgálásban részesüljenek” – vallja Gömöri Ferenc, a kecskeméti Gömöri Szállítmányozási Kft. tulajdonosa, aki több mint három évtizede foglalkozik földmunkákkal és tereprendezéssel. Sikerének alapja: a minőség, a gyorsaság és a pontosság, valamint a géppark folyamatos fejlesztése. 

A Gömöri Szállítmányozási Kft. minőségi munkájával már évtizedekkel ezelőtt letette névjegyét Kecskeméten és a környékbeli településeken. Magánszemélyektől, cégektől és önkormányzatoktól egyaránt sok megrendelést kap. Gömöri Ferenc családjával együtt dolgozik ma már a vállalkozásában, mely különösen nagy öröm számára, hiszen fia és lánya példaértékű elhivatottsága a szakma iránt garantálja a cég hosszú távú jövőjét. Ferenc a terepen, Judit az irodában dolgozik. A családi vállalkozás gazdasági vonalát felesége, Judit irányítja. 

Gömöri Ferenc 1989-ben egyéni vállalkozóként kezdte, majd 1997-ben alapította meg a Gömöri Szállítmányozási Kft.-t. 

– Alapszakmámat tekintve nem sok közöm volt az útépítésekhez és a szállítmányozáshoz, de mertem lépni, nyitni az új dolgok irányába.  A nyolcvanas években már éreztem, az alkalmazotti léttől többre vihetném. Így belevágtam a mondhatni ismeretlenbe. Vásároltam egy Dutra traktort, és a munkahelyem mellett másodállásban elkezdtem mezőgazdasági bértraktorozást vállalni Kecskemét és környékén.
E munka terén sok segítséget kaptam ismerős gazdáktól. Belejöttem és az ügyfélköröm is folyamatosan bővült, így 1989-ben végleg váltottam, de a fő profilom először a teherfuvarozás lett. Vásároltam egy IFA és egy Tátra autót, majd később bővítettem a gépparkomat – tette hozzá Gömöri Ferenc. 

– Később a profilomban áthelyeződött a hangsúly a földmunkákra, tereprendezésekre, területek előkészítési munkáira. Folyamatosan figyeltem a piaci igényeket, így rövid időn belül megláttam a piaci rést ebben a szegmensben. Egyre több útépítésre, önkormányzati utak javítására, karbantartására, utak alépítményeinek elkészítésére kaptam megrendeléseket – jegyezte meg Gömöri Ferenc.

A cég gépparkja a hosszú évek alatt folyamatosan bővült, illetve korszerűsödött. Erre mindig is nagy hangsúlyt fektetett, mert a hatékony és gazdaságos munkavégzéshez elengedhetetlenek a megfelelő munkagépek. Az elmúlt években egy új hosszított trailert, egy törő gépet és a osztályozó gépet vásárolt. 

– A kezdetektől törekedtem arra, hogy a gépparkom korszerű legyen. Folyamatosan, anyagi lehetőségekhez képest vásároltam
a munkagépeket. Néhány éve egy régi vágyam vált valóra és egy megfelelő hosszúságúra kinyitható trailert sikerült megvennem, mely lehetővé teszi mindenféle munkagép kiszállítását a helyszínre. A munkánkat segíti az új törőgép is, mely a nagyobb köveket töri meg, segítve ezzel az útalapok készítését. A gépparkunk másik nagy fejlesztése volt a közelmúltban az osztályozógép vásárlása, mely az anyagok szétválogatásában nyújt segítséget, hatékonyabbá téve az adott műveleteket, felgyorsítva az építéseket – részletezte a tulajdonos. 

A hatékonyság és gyorsaság emelése érdekében két új telephellyel is bővült a cég a közelmúltban. Kecskeméten, a cég székhelyén lévő Úrihegyi telepet kinőtték, így egy saját új telephelyet alakítottak ki Helvécián, valamint egyet Kecskeméten, a Homokbánya szomszédságában egy bérelt területen.

Gömöri Ferenc bizakodó a jövőt illetően.

– A cég stabil lábakon áll, megrendeléseink folyamatosak, e téren kiemelném Helvécia és Ballószög önkormányzatát. A jövőjét biztosítottnak látom, gyermekeim elhivatottságának köszönhetően. Én magam már nem ülök gépre, a mindennapjaimat az ügyfelekkel való kapcsolattartás, a szerződéskötések teszik teljessé. Mindezek mellett valamennyi munkánkat figyelemmel kísérem, hiszen ma nem elég megszerezni egy munkát, jó minőségben el is kell végezni. Becsülöm az embereket, mindig törekszem arra, hogy megrendelőim maximális kiszolgálásban részesüljenek – hangsúlyozta végül Gömöri Ferenc. 

Gömöri Szállítmányozási Kft. Székhely:

6000 Kecskemét, Úrihegy 48.

Telephely:

6044 Kecskemét, Úrihegy 103/A

Tel.: 30/9453-935

E-mail: [email protected]