Kezdőlap Egészség Első Magyar Beszerző Kft.

Első Magyar Beszerző Kft.

Ismét itt ülünk az Első Magyar Beszerző Kft. új telephelyén illetve annak gyönyörű új irodájában a cég két tulajdonosával és ügyvezetőjével, Ildikóval és Sándorral. Aki nem ismerné, Őket javasolom, hogy olvassa el az előző számban megjelent cikkünket vagy keresse fel a www.elsomagyarbeszerzokft.hu weboldalt.

– Rögtön meg is kérdezném a vezetőket, hogy sikerült-e belakni az új telephelyet és irodát?
– Való igaz van még teendő a raktárban de dolgozunk rajta, hogy ne csak az épület legyen esztétikus hanem a raktár kinézete is tükrözze, hogy a cégünk mivel is foglalkozik. – mondta Sándor.

– Tényleg mivel is foglalkozik a cégetek?
Ildikó veszi át a szót és rejtélyesen a Higiénia szóval kezdi, majd természetesen kifejti bővebben is mivel látja arcomon a tanácstalanságot, hogy mégis mit jelent a higiénia?

– A higiénia szervesen kapcsolódik az egészség az egészség megőrzéséhez szükséges tisztaság és ennek követelményeihez. Még élénken él a tudatunkban az a bizonyos nap mikor elindult a nagy „Covid” lezárás. Nos itt láthatjuk egy élő példáját annak milyen gyorsan képes egy számunkra nem látható mikroorganizmus egy egész világot tönkre tenni.
Már rég elfelejthetjük a jól megszokott „tisztaság” fogalmát, a rendszereket, és át kell lépnünk egy modern felfogásba, a higiénia több területén.

– Értem, szóval a hagyományos „vödör, felmosórongy, Hypo” szentháromságot felejtsük el?
– Ahogy az élet és az emberek úgy a mikroorganizmusok is fejlődnek és próbálnak életképesek maradni így az ellenük folytatott „harcban” nekünk embereknek is fel kell vennünk a kesztyűt. Az új kihívásokat csak új technológiákkal lehet könnyen legyőzni.
Gondoljunk bele és maradjunk a „vödör, felmosórongy, Hypo” példánál, a Hypo – klór tartalmánál fogva tönkreteszi a felületet, vagyis szétroncsolja – mondja, Sándor majd hozzá teszi, hogy a vödör-rongy változat pedig kontra produktív a mai modern felmosó kocsikkal szemben, ahol már eleve a megkülönböztetjük a tiszta és a szennyes oldalt nem beszélve a felmosó mop-ok nagyobb hatékonyságáról.

– Hűha, ebbe bele se gondoltam, hogy így is lehet nézni és miközben azt gondoljuk, milyen jól csináljuk a felmosást kiderül, hogy inkább kárt okozok magamnak és- vagy amennyiben vállalkozás keretén belül „hivatalból” mosok fel akkor a megrendelőnek.
– Sajnos, és tapasztaljuk, még mindig itt tartunk, hogy csak takarítunk és „olcsó” legyen – mondja Sándor és egyet tudok érteni vele, a takarítás és a higiénia ma már egy védelmi szolgáltatás, védjük az egészségünket és védjük a vagyontárgyainkat, épületeinket.

– Látom nagyon komolyan gondoljátok, hogy a higiénia minden területére tudtok megoldást ajánlani, és mi a helyzet a környezetvédelemmel?
Ildikó a környezetvédelemmel kapcsolatban egy teljesen meglepő terméket hoz be a raktárból, amit az eddigi látogatásaim során még sosem mutattak meg.
Boldogan újságolja, hogy a cégük is a fejlődés egy új szintjére lépett és már elérhető Náluk is a „Climate Natural” vagyis a klíma semleges termékkategória. Fontos és úgy gondoljuk jövőbe mutató, hogy a fenntarthatóság és körkörös üzleti modellhez kapcsolódóan cégünknél elsőként elérhetőek azok a termékek amelyek a ESG törvényhez kapcsolódóan segítik a cégeket a megfelelő körkörös modell kialakításába.

– Ez nagyszerű és követendő példa, mi volt az apropója ennek a terméknek a bevezetéséhez?
– Ahogy említettük a környezetvédelem fontos számunkra, így mikor partner cégünk bemutatta számunkra ezt az akkor még új terméket, eldöntöttük, hogy elkezdjük bevezetni cégünknél is és partnereinknél is és ezzel felnyitni az emberek szemét.
A bolygó erőforrásai végesek, ezért szükséges felülkerekedni a „vegyél-termelj-fogyassz-dobd el” hozzáálláson.
Ez az új megközelítés a körkörös üzleti modell és a körkörös gazdaság ahol semmi nem válik hulladékká és minden új tanúsított erőforrássá alakul. A mi esetünkben ez a megújulás a papír termékek, adagolók esetében érhető el.
Ezeknek a termékeknek a népszerűsítése érdekében cégünk 2024. május 4–6 között megrendezett III. Piaggio Pizza Fesztivál & Versenyen mint kiállító részt vett, hogy a terméket a nagyközönség részére is megmutassa. Jelenlévő résztvevők előszeretettel próbálták ki ezen termékeket és pozitívan értékelték, hogy a környezetvédelem nem megy a minőség rovására.
A termékek már elérhetőek cégünknél, ahol a papírszalvéta, toalettpapír, kéztörlő és konyhai törlők már újrahasznosított papírból is kaphatóak.

– Nagyon köszönöm az időt, amit rám szántatok és úgy érzem még visszatérünk hozzátok. Mindig kapok valami új információt tőletek, ami örömmel tölt el, hogy vannak, akik jövőbe látóan gondolkodnak és tesznek is a jövőnkért.

Első Magyar Beszerző Kft. • Telephely: 6000 Kecskemét, Garay utca 8.
Tel.: (76) 509-253, (76)493-506, (76)509-252 • Mobil: +36-70-88-44-900
Email: [email protected] • web: www.elsomagyarbeszerzokft.hu

Tulajdonos-ügyvezetők: Szabó Ildikó; Pákozdi Sándor