Kezdőlap Fejlesztés Jövőre 25 éves a Hesse Kft.

Jövőre 25 éves a Hesse Kft.

– Komplex szemlélettel, újfajta megoldásokkal kövezték ki a siker útját

Hallottam iskolás éveim során egy mondást:

„A szerencse mindenkit meglátogat egyszer az életében,
de ha azt tapasztalja,
hogy nem készültek fel kellően a fogadására,
akkor köszönés nélkül tovább áll!”

Erre a gondolatívre számos mese, és film is készült, néha úgy érzem
az én életem filmje is a szerencsés véletlenek sorozatából áll,
az is igaz, hogy igyekszem rendezetten magam körül tudni a feladatokat.
Visszatekintve néha a szerencsét, a dolgok véletlenszerű pozitív fordulatait is
fel tudom fedezni az eseményekben
– kezdte mondanivalóját Bulla Péter Alfréd a Hesse Kft. tulajdonos ügyvezetője.

Becsülettel és alázattal végzett munka, tisztelet a megrendelők iránt. Mindig valami újfajta megoldást, valami jobbat, hatékonyabbat nyújtani. Ezen szakmai hitvallások jegyében vezeti Bulla Péter Alfréd, a kecskeméti Hesse Kft.-t, immár negyedévszázada. Sikerrel, melyet nagy volumenű referenciák, szakmai díjak fémjeleznek. 

Gyors reagálás a piaci igényekre

A 2000-ben útjára indított vállalkozás minden évben pozitív mérleggel zár. A cég fő profilja a kezdetekben a biztonságtechnikai rendszerek telepítése volt, melyhez rövid időn belül társult gyengeáramú rendszerek szélesebb palettája, és ezen rendszerek tervezése is. Komplex megoldások nyújtását vállalják az építőipari szegmensben gyártó- és a raktárcsarnokoknál, irodaházaknál, közintézményeknél, illetve családi házas beruházásoknál. Zászlós hajójuknak ma a tűzvédelmet tekintik. Mélyebbre tekintve profiljuk a tűzjelző- valamint a hő- és füstelvezető rendszerek, a kamera-, beléptető- és riasztó rendszerek, valamint az informatikai hálózatok tervezése és kiépítése. 

Az alázattal, becsülettel teljesített megrendelések, az átlátható, precíz tervezés és kivitelezés folyamatosan erősíti a kecskeméti vállalkozás jó hírét. Megrendelői köre bőven túlmutat Kecskemét határain. 

Komplex szemlélet

Bulla Péter Alfréd ügyvezető igazgató a kezdetektől arra törekszik, hogy a megrendelőik maximális kiszolgálásban részesüljenek, valós feladataiknak megfelelő rendszert építsék ki számukra. Csapatával a feladatot mindig komplex módon szemlélik, a későbbi várható működési modellek felállításával végzik az igény felmérését. Nemcsak a saját feladatukra koncentrálnak a megoldás során, hanem rávilágítanak a kivitelezés során azokra a kapcsolódási pontokra, amelyek más szakkivitelezőket is érintenek. Ennek eredményeképp a megrendelők a jövőben hatékonyabban tudják kihasználni beruházásaikat.

A megrendelők nagyra értékelik és előnyben részesítik, hogy a Hesse Kft. egy kézből valósítja meg a vállalkozás teljes biztonsági és informatikai rendszerét. 

Dinamikus fejlődés

A cég közel 25 éves története folyamatos növekedést mutat. 2000-ben Bulla Péter társával, Hajnal Zsolttal közösen indított útnak két vállalkozást. A Hesse Kft. a gyengeáramú rendszerekre és biztonság technikára, míg a Logall Kft. a klíma és szellőzéstechnikai rendszerekre szakosodott. Míg a kapcsolati tőkét és főként a klímatechnikai szakmai tudásbázist Zsolt biztosította, Péter a vállalkozások szervezeti felépítését és a gyengeáramú rendszerek szakmai hátterét adta. 

Mindkét cég stabil és dinamikus fejlődésen ment keresztül, szakmai zászlójukat eltávolíthatatlanul tűzték ki az országos kivitelezői szakmai térképen. A megfelelő üzleti stabilitás és szakmai megbecsülés elkerülhetetlen fejlődési lépcsőfokán ismét feljebb kellett lépniük.
6 év után a két vállalkozás önálló, a saját piaci környezetének megfelelő dinamikát úgy tudta folytatni, ha különválnak, és már megerősödve folytatják útjukat. A döntésük jónak bizonyult, be is igazolódott, a két cégvezető a Hesse Kft.-t, és a Logall Kft.-t mai napig eltérő pályán, de a siker és fejlődés útján vezeti.  

Magasan képzett szakmai csapat

A Hesse Kft. csapata magasan kvalifikált, jól képzett. Erre nagy hangsúlyt fektet Bulla Péter, aki alap szakmáját tekintve gépészmérnök, optikai- és távközlési szakmérnök, valamint műszaki-informatika tanár. Maga is folyamatosan tanul, képzi magát. 

A kollégák szakmai tudása naprakész, így lépést tudnak tartani a gyorsan változó és fejlődő digitális és technikai fejlesztésekkel.
Rendszeresen újra kell vizsgázniuk a tűzvédelmi szakvizsgához kötött tevékenységek érvényben tartásához (Tűzjelző-, Hő- és Füstelvezető rendszerek, Tűzgátló füstgátló nyílászárók, Tűzgátló tömítések beépítése karbantartása, stb.). Ugyanúgy igaz a rohamléptekben fejlődő informatikai rendszerekre és folyamatos funkcióbővüléssel rendelkező videó biztonságtechnikai rendszerek telepítési ismereteire is.
A munkatársak lojálisak, többen szinte a kezdetektől a csapat azaz a „Hesse család” tagjai. Lehet rájuk bizalommal számítani.
Így a tudásuk szinten tartása és fejlesztése megtérülő befektetés. 

Egy kézből biztosítanak mindent

A cég nagy pozitívuma, hogy széles szolgáltatási körének köszönhetően egy kézből biztosítják egy nagy vállalkozás teljes körű biztonságtechnikai ellátását. A legideálisabb, ha a megrendelő az új csarnok, új gyár, új vállalkozás telephelyének tervezésekor már bevonja a Hesse Kft.-t. A negyedévszázados tapasztalat, a naprakész technikai újdonságok ismerete garantálja, hogy valóban olyan rendszert terveznek és építenek ki számára, melyek lehetővé teszik a gördülékeny és biztonságos napi munkát. 

Tervezéstől kivitelezésig

Bulla Péter tapasztalata az, hogy akik már a tervezési fázisban számítanak rájuk, azok garantáltan elégedettek lesznek az eredménnyel.
Úgy építik ki a gyengeáramú rendszereket, hogy az a valós napi igényeket fedje le, a mindennapi rutinhoz életszerűen igazodjon. Legyen a beléptető rendszer, biztonsági kamerarendszer vagy éppen informatikai hálózat. 

Például egy nem jól tervezett portaszolgálat, amely az áru ki- és beléptetését végzi, akár komolyabb visszatorlódást idézhet elő a közútra.
De előfordulhat az is, hogy a fizikai kialakítása miatt már nem lehet automatizált folyamatokat biztosítani a beléptetés során. Mindez azért történhet meg, mert a beruházók és építészek nem feltétlenül rendelkeznek a szükséges üzemi folyamatok, illetve ezek kezelését végző friss technológiai ismeretekkel, azok alkalmazásához szükséges helyigényekkel.

A Hesse Kft. olyan működési modelleket ajánl mindenkor, melyek a mindennapi életben megállják a helyüket, maximális biztonságot, kényelmet biztosítanak. Amit a megrendelő megálmodott, azt valós és reális modellekre lefordítva és átültetve a technikai megoldásokra meg is valósítja. 

A-Z -ig

A Hesse Kft. szolgáltatási köre széles körű. Nemcsak az iparágakat tekintve, de a feladatköröket tekintve is. A tervezés, kivitelezés ugyanis karbantartással és üzemeltetéssel párosul, igény szerint. A felsorolt terület bármelyikének napi gyakorlati tapasztalatai erősítik a többi területen alkalmazott megoldásokat. Tény, hogy nem lehet jó tervet készíteni az alkalmazott termék gyakorlati használati ismeretei nélkül, így a telepítés és karbantartás visszacsatolást biztosít a tervezés során alkalmazott műszaki megoldásoknál. 

Péter elmondása szerint sikerük egyik titka, hogy mérnökként nem ragadt a monitor előtt, hanem lehetősége van az építkezési helyszíneken jelen lenni, a betervezett megépített rendszerek életútját követni tudja, így magabiztos abban, hogy amit a papírra vet, az meg is valósítható. Az általa készített költségvetési kiírások tartalmaznak minden szükséges részletet a megfelelő beárazáshoz. Sajnos tapasztalja, hogy sok tervdokumentáció csak marketing célú termékkatalógus részleges megismerése alapján készül, így azok működésképtelen, fontos fő- és részegység-, valamint szereléstechnikai tételek hiányosságai mellett kerülnek pályáztatásra.

Ennek leküzdésében szerepet vállal, így szakmai fórumokon, helyi és országos konferencián tart szakmai előadásokat. A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi kirendeltséggel szakmai együttműködésben szélesítik egymás ismereteit, a tervezői és kivitelezői, üzemeltetői kihívások, a másik oldalról pedig a tűzvizsgálati és megelőzési tapasztalatok megosztásával különböző fórumokon.

Extra tartalom

Bulla Péter kezdeti üzleti sikereit az a hitvallás adta, hogy mindig valami más megoldást, más technológiát, szolgáltatást nyújtsanak mint a konkurensek. Ezzel elkerülhető a pusztán árverseny, helyette a szakmai versengés kap szerepet a döntéshozói oldalon. Ez kezdetektől meghatározó a cég működésében. Vallja, mindig igyekeztek valami extra tartalommal előrukkolni, hogy kilógjanak a sorból, melynek köszönhetően a megrendelők felfigyelnek rájuk. Ha emiatt kaptak egy tisztázó kérdést, az már egy megkezdett kapcsolat, a tárgyalás első lépése lett. Ezért törekedtek arra, hogy már az első kapcsolati pontnál megjelenésük egyértelműen tükrözze a hozzáértésüket. 

Tervek

A Hesse Kft. biztos alapokon áll, stabil pénzügyi háttérrel. Bulla Péter azonban elmondta, hogy míg eddig legalább egy évre mindig biztosan előreláttak és voltak betervezhető jó eséllyel elnyerhető munkák akár a következő naptári évre is, ez most nincs így. Bár a kecskeméti beruházások mennyisége véleménye szerint jobbak az országos általános helyzetnél, az átalakuló a gazdasági környezetben nincsenek könnyű helyzetben a vállalkozások. Ez a Hesse Kft.-t is érinti, most csak fél évre tudnak előre tervezni. Ez kétségbe esésre nem ad okot, de valamivel nehezebb így a számukra. Az idei évben nem reális növekedést várni, tervük ennek megfelelően az, hogy stabilan végezzék a munkájukat, eddigi eredményességüket megőrizzék. 

Szakmai elismerések

A Hesse Kft. fennállása óta számos szakmai díjat kapott. Ezek közül kiemelkedik 2017-ben kapott Tűzvédelmi Nívódíj, melyet a Mérnöki Kamara Bács-Kiskun Megyei szervezet Tűzvédelmi szakcsoportja adományozott Bulla Péter Alfréd számára, amelyet amiatt tart különlegesnek, hogy ezen évenként megismétlődő díjat az alapításának évében elsőként kapta meg.

A másik kiemelkedő szakmai elismerést, az Év Vállalkozása díjat 2023-ban vehette át a Vállalkozók Országos Szövetségének Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetétől a Príma díjátadó Vármegyei Gálán.

Elmondta: öröm számára, ha érdemeiket elismerik. Minden nap azért dolgoznak, hogy munkájuk eredményét a megrendelők elégedettséggel használják. Ha erre a szakmai felügyelet szervezetek is felfigyelnek, akkor valóban jól és tisztességgel végzik a feladatukat. Az elismerés olyan valuta, amelyre nem lehet igény szerint szert tenni, azt becsülettel alázattal és szorgalommal lehet csak megváltani!

HESSE TŰZ- ÉS VAGYONVÉDELMI SZOLGÁLTATÓ KFT.

6000 Kecskemét, Tél u. 13. • www.hesse.hu