Kezdőlap Események Kecskemét polgármestere átvette a megbízólevelét

Kecskemét polgármestere átvette a megbízólevelét

Pénteken vette át a következő önkormányzati ciklusra szóló megbízólevelét Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A városházi ceremónián dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át az erről szóló dokumentumot. Az eseményen részt vett még dr. Temesvári Péter, Kecskemét jegyzője.

A városháza Kada Elek termében megtartott eseményen Török Zoltán ismertette a múlt vasárnapi önkormányzati választás eredményét. Elmondta: minden rendben és törvényesen zajlott le a megyeszékhely minden körzetében. A polgármesteri választást Szemereyné Pataki Klaudia nyerte meg 41,89 százalékkal, 19 ezer 526 szavazattal. Így 2024. október 1-jén megkezdheti harmadik polgármesteri ciklusát. A polgármester miután átvette a mandátumról szóló díszes megbízólevelet, kijelentette, a munka folytatódik, nem állnak meg. 

Temesvári Péter elmondta, az új képviselő-testület alakuló ülését a 2024. október 1-jét követő 15 napban kell megtartani. Vasárnap négy és fél évre választottunk, a mostani mandátumok 2024 októberétől 2029 tavaszáig tartanak.