Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI HÍREK BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBŐL 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2624-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, de – mint minden héten – lesz olyan sofőr, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Közel 100 km/h-val közlekedett belterületen mindkét heti top-gyorshajtó; egyiküket az 51-es úton mérték be, míg a másik sofőrt Soltvadkertnél fülelték le. Ők ketten 117 000 forintos bírságot kapnak.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 53 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 24 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük hárman balesetet is okoztak. Egyikük egy betonból készült virágládára hajtott fel Akasztó belterületén. Az esetről bővebben itt olvashatnak.

Vasárnap történt az a baleset is, amelynek a gyanúsítottja egy 45 éves soltvadkerti asszony. Ő Kiskőrös belterületén közlekedve nem vette figyelembe a részére kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát, és úgy hajtott be a József Attila utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésébe, hogy nem adott elsőbbséget a védett úton haladó autósnak. A járművek összeütköztek, és a baleset során a vétlen jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy a középkorú nő a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, ezért őt mintavételre előállították. A nő vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és ellene büntetőeljárás indult.

Az ittas vezetés nem kifizetődő, ráadásul veszélyes a sofőrre és a közlekedés többi résztvevőjére is. Az alkohol már kis mennyiségben olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: hatására többek között növekszik az észlelési idő és tompulnak a reflexek, így pillanatok alatt bekövetkezhet a baj. Ráadásul, aki ittasan vezet, annak mindenképpen arra kell számítania, hogy rendőri intézkedés esetén a vezetői engedélyét azonnal elveszik.

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság