Kezdőlap Zenei élet Mark Knopfler: One Deep River

Mark Knopfler: One Deep River

A One Deep River a korszakalkotó brit zenész: Mark Knopfler tízedik szólóalbuma, mely 2024. április 12-én jelent meg az Universal Music gondozásában.

Az album első kislemeze az „Ahead of the Game” volt január 24-én, és ezt a „Watch Me Gone” követte február 22-én, majd végül a „Two Pairs of Hands” március 27-én. A Dire Straits egykori frontemberének új megjelenésének felvezetését ezután a négy exkluzív dalt tartalmazó EP követte a Record Store Day alkalmából, The Boy címmel.

A „One Deep River” Knopfler-klasszikusainak sorát követi a tőle megszokott igényes szövegekkel és kifinomult gitártextúrájával. A nem sokára hetvenötödik születésnapját ünneplő legendás gitáros- énekes-zeneszerző zenésztársaival hallhatóan mindig képes valami egyedit letenni a pultra – egész életén át merítve a blues, folk, és a rock legnemesebb hagyományaiból.

A nemzetközi kritika elismerően fogadta Mark Knopfler legújabb albumát, és többek között úgy méltatja a „One Deep Rivert” mint Knopfler pályafutása egyik legjobbját”.

A lemezen hallható dalok:1. Two Pairs Of Hands
2. Ahead Of The Game
3. Smart Money
4. Scavengers Yard
5. Black Tie Jobs
6. Tunnel 13
7. Janine
8. Watch Me Gone
9. Sweeter Than The Rain
10. Before My Train Comes
11. This One’s Not Going To End Well
12. One Deep River