Kezdőlap Kecskemét PIPO-PARTS KFT. A megbízható autóbontó

PIPO-PARTS KFT. A megbízható autóbontó

Roncsautó leadás: ne engedje, hogy átverjék 

Miután megváltozott a roncsautók leadásának törvényi szabályozása, sokat tisztult a piac, de még mindig érdemes odafigyelni, hogy ne károsítsanak meg bennünket – mondja Szabó Sándor, a Pipo-Parts Kft. tulajdonos-ügyvezetője. 

A forgalomból kivont autókkal tavaly július 1-től a MOL leányvállalata, a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. foglalkozik. Legálisan csakis a velük szerződött, és hivatalosan regisztrált autóbontók vehetik át a forgalomból való kivonásra szánt járműveket. Ezek közé tartozik a Pipo-Parts Kft. is. 

Szabó Sándor, a cég tulajdonos-ügyvezetője nagy tapasztalattal rendelkezik az autó alkatrész-kereskedelemben, hiszen több évtizede dolgozik ebben a szegmensben. Régi álmát megvalósítva nyitotta meg (a volt DUTKER területén) saját vállalkozását. Az ízlésesen kialakított telephelyen magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak az ügyfelek számára, akik nemcsak minőségi alkatrészeket vásárolhatnak, hanem a gépjárművek forgalomból történő végleges kivonását is végrehajthatják a környezettudatos tevékenységet folytató Pipo-Parts Kft.-nél.

„14 éve alapítottam meg a Pipo-Parts Kft.-t, melynek fő profilja a Nyugat-Európából behozott autó alkatrészekkel történő kereskedés. Vásárlóink elsősorban a karosszéria elemeket (motorháztető, lökhárító) vagy a segéd berendezéseket (önindító, generátor, váltó) illetve a motort és elektronikai berendezéseket keresik telephelyünkön, ahol főként Volkswagen, Audi, Ford, BMW, Volvo, Toyota gépkocsik alkatrészeszeit értékesítjük” – mondja Szabó Sándor. 

„Speciális szolgáltatásunk, hogy regisztrált hivatalos autóbontóként a rendszámmal rendelkező, magyar forgalomban lévő gépjárművek forgalomból történő végleges kivonását is végre tudjuk hajtani” – teszi hozzá. Hangsúlyozta, hogy a roncsautók veszélyes hulladéknak minősülnek, amitől ha meg akarunk szabadulni, hivatalos autóbontóba kell vinnünk. Az ügyintézésben eljárhat a tulajdonos vagy meghatalmazottja, szükség van a gépjármű okmányaira, rendszámra. Bármelyik hiánya a kormányablakból vesztési nyilatkozattal, adatlappal helyettesíthető. A bontási átvételi igazolást díjmentesen kiállítjuk, amivel a Kormányablaknál intézhető a gépjármű végleges kivonása.

Szabó Sándor kiemelte, hogy a roncsautó leadása nem kerül pénzbe a tulajdonosnak. Ha az autót behozzák a telephelyre, lakossági ösztönző jár a MOHU jóvoltából, ami akár 50 Ft/kg is lehet. Minden esetben előzetes egyeztetés szükséges. Ha működésképtelen, lehetőség van díjmentes elszállításra 50 km-en belül.

Azt is fontos figyelembe venni, hogy ha valaki „alternatív úton” akar megszabadulni roncs járművétől, az környezetkárosítást követhet el, ami bűncselekménynek számít. Ezért is érdemes élni az ingyenes leadás lehetőségével.