Kezdőlap Karrier 10 dolog, amit érdemes tudni a mobil klímákról

10 dolog, amit érdemes tudni a mobil klímákról

Budapest, 2024. július 8. – Nyáron minden bizonnyal sokaknak megfordul a fejében, hogy olyan hűtéstechnikai eszközt szerezzenek be, amelyekkel átvészelhetők a tikkasztó napok. A mobil klíma praktikus megoldás lehet ebből a szempontból, mivel egyszerűen üzembe helyezhető. A Sencor összegyűjtött 10 fontos tudnivalót azok számára, akik ilyen készülékek vásárlásán gondolkodnak. 

Míg a split klímák általában rendelkeznek egy kültéri és egy beltéri egységgel, addig a mobil klímák esetében egy egységben van összerakva a kompresszor, valamint a hőcserélő. Ennek köszönhetően nem igényel nagy előkészítést a telepítésük. Néhány dolgot azonban érdemes figyelembe venni, mielőtt ilyen gépet választana valaki. 

  1. A mobil klímák általában kisebb helyiségek, irodák, vagy garzonlakások hűtésére, páramentesítésére használhatók. Üzembe helyezésük nem kerül plusz költségekbe. 
  1. A kívánt hűtési hőmérséklet ezeknél a gépeknél általában 18 és 32 Celsius fok között állítható be. De a kinti hőmérsékletnél legfeljebb 10 fokkal tudják lehűteni a helyiséget.  
  1. Ahogyan a falra szerelt változatoknál, úgy a mobil klímáknál is gondoskodni kell a kondenzvíz elvezetéséről. A legtöbb típusnál általában ez egy gyűjtőtartályba kerül, de elérhetők már olyanok is, amelyek önpárologtatás funkcióval vannak ellátva. 
  1. A mobil klímák telepítését ma már számtalan kiegészítő teszi könnyebbé. Ezek közé tartozik az ablaktömítés készlet (SAX W001), a tetőablak-tömítő készlet (SAX W002), valamint az ajtótömítés-készlet (SAX W003). Utóbbi elsősorban az üvegajtós erkély-, vagy teraszajtóknál jelenthet segítséget. A tömítő készletek elsődleges feladata, hogy megakadályozzák, hogy visszaáramoljon a nyíláson kifújt levegő, így a lehűtött helyiség nem fog újra felmelegedni.
  1. A mobil klímák – a nevükből adódóan – bármikor áthelyezhetők. Kedvünkre mozgathatjuk őket az integrált fogantyúk és a görgők révén a helyiségek között. Ezen tulajdonságaik jól jönnek akkor, ha például egy ideig nem otthon, hanem mondjuk egy nyaralóban, vagy üzlethelyiségben kívánjuk őket használni. 
  1. A mobil klímák teljesítménye nagyban függ a felhasználás helyétől is. Egy tizedik emeleti panellakásban, amelyet folyamatosan süt a nap, nem biztos, hogy ugyanazt a hűtési teljesítményt nyújtják, mint mondjuk azokban a helyiségekben, amelyeket csak fél napig ér a nyári napfény. 
  1. Tévhit, hogy a mobil klímák energiafogyasztása hatalmas lenne, már megtalálhatók a piacon A++ energiahatékonysággal rendelkező változatok is.
  1. A legtöbb mobil klíma a vezérlőpanelen keresztül, vagy a távirányító segítségével vezérelhető. Léteznek azonban már olyan változatok is, amelyeket a wifi kapcsolatnak köszönhetően okostelefonos alkalmazással is lehet irányítani. 
  1. Nem igaz, hogy a mobil klímák csak zajosan működtethetők. Akadnak már olyan variánsok is, amelyeket „Sleep” funkcióval is elláttak. Ennek aktiválásakor akár aludni is lehet bekapcsolt mobilklíma mellett, hiszen ilyenkor jóval alacsonyabb zajszinten dolgozik a készülék. 
  1. Egyes típusok különleges tulajdonságokkal is rendelkezhetnek. Ez közé tartozik a UV-C funkció, amely lehetővé teszi a mobil klímából kiáramló levegőben a káros mikroorganizmusok elpusztítását. 

A tikkasztó hőségben, a fülledt nyári éjszakákon tehát a mobil klímákra is lehet számítani. A Sencor folyamatosan azon dolgozik, hogy termékeit még „felhasználó barátabbá” tegye és hogy minden szempontból megfeleljenek a legújabb elvárásoknak. A SENCOR-ról

A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.

SENCOR