Kezdőlap Egészség A biokertészkedés már létkérdés a kiskertekben is A KertAkadémia minden kérdését megválaszolja...

A biokertészkedés már létkérdés a kiskertekben is A KertAkadémia minden kérdését megválaszolja Tabdiban, augusztus 10-én

Egyre többen adják a fejüket a kertészkedésre otthoni körülmények között is, de igazi sikerek ritkán vannak a változó klímának köszönhetően.

Az idei KertAkadémia fő vezérszála a fenntartható kertészkedés, mely elsősorban a hobbikertészekre és a kis kertgazdaságokra fókuszál, hiszen sokkal jobban lehet sikereket elérni a kiskertben, ha a természettel összhangban, fenntartható módon kertészkedünk.

Kizsigerelt talajok, változó klíma és a kártevők sokasága megnehezíti a kertészkedők életét manapság. Hol a házatlan csigák, hol a fekete olajosbogarak pusztítanak a kertben, ahol nincs beállva a biológiai egyensúly. Ehhez ad segítséget egy egész napon keresztül a Tabdiban megrendezésre kerülő KertAkadémia nap is 2024. augusztus 10-én, ahol neves előadók beszélnek arról, hogyan lehet valaki sikeres a kertben akár vegyszerek nélkül is.

A kertészkedés manapság nagyon divatos lett, de fontos a tudatosság is benne. Ahhoz, hogy víztakarékosan, az esővizet kincsként tekintve tudjunk kertészkedni és egy olyan fajgazdag és élőlénygazdag kertünk lehessen, ami a valódi természet szerinti szükség lenne, ahhoz már ismerni kell a kertben zajló folyamatokat. A biokertészkedés meg már alapvető fontosság lenne, hogy segítsük és támogassuk a természetet rombolás helyett.

Betekintés ad a program egy működő ökologikus gazdálkodásba, ahol többféle bio megoldással is kísérleteznek a tulajdonosok, illetve lehetőség van bortúrára is jelentkezni a közeli borászathoz.

A térségi termelőkkel egy termelői vásár is kiegészíti a rendezvényt.

További információ: https://www.kertportal.hu/kertakadémia