Kezdőlap Gasztro Ahol a múlt és a jelen találkozik

Ahol a múlt és a jelen találkozik

Fedezze fel újra a teljesen megújult Kisbugaci Éttermet! 

Kecskeméti legnagyobb múltú vendéglátóhelyét vezetni több mint munka – ehhez szenvedély kell. A Kisbugaci Étterem megújulását látva ez bőven megvan Bánóczki Lászlóban és csapatában.    

Az étterem mediterrán hangulatú udvarába lépve német mondatok ütik meg a fülemet. Nem véletlenül: az üzletvezető, Bánóczki László anyanyelve német, ahogyan felesége is – és a németajkú vendégek körében is egyre kedveltebb a Kisbugaci. Ami, valljuk be, jó jel.  

Kecskemét legrégebbi vendéglátóhelyét 1887-ben alapították. Túlélte az első és második világháborút, többször felújították, ennek ellenére folyamatosan fogadta a vendégeket. Jó ételeit, italait szívesen fogyasztották a helyiek, valamint a városba érkező vidéki és külföldi vendégek is. Az étterem sokadik felívelésért éli jelenleg, ami egyértelműen a hely üzemeltetést tavaly átvevő Bánóczki László és stábja elhivatottságát dicséri. 

A szenvedélyes szakember fiatal kora ellenére gazdag tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás terén. Idehaza dolgozott a Biczó Csárdában, a Kecskeméti Csárdában, a Túróczy Étteremben, de volt a 48 üzletvezetője is. 2007-től Ausztriában, majd Svájcban élt, és végigjárta a ranglétrát a felszolgálótól a szállodaigazgató-helyettesig. Dolgozott többek között hüttében, gourmet étteremben és szállodában is. 2015-ben a család miatt költöztek vissza Magyarországra.  

„Amit eddig itthon és külföldön láttam és tanultam, azt szeretném ebben az ikonikus étteremben kamatoztatni. A hely szelleme kötelez bennünket arra, hogy a hagyományos magyaros ízvilágot megtartsuk, ugyanakkor mindig hozzáteszünk valami újdonságot. Azt szoktam mondani, hogy itt találkozik a múlt és a jelen” – mondja Bánóczki László. 

A magyar konyha kedvelői között ugyan többségben vannak a középkorú és idősebb vendégek, ám egyre több fiatal család is újra felfedezi a Kisbugacit. Nem véletlenül: a családias hangulathoz sokat hozzátesz, hogy bent és a teraszon is van gyermeksarok.

Rendezvények számára is nagyszerű helyszín az étterem, hiszen három 25 fős különtermük és 60 fős belső terük mellett a teraszon is elfér 100 vendég. Nem meglepő módon számos esküvőnek, legény- és lánybúcsúnak, családi ünnepségnek, ballagásnak, osztálytalálkozónak vagy éppen céges rendezvények adnak helyet. Ezen kívül külső helyszíneken is vállalnak rendezvényeket. 

Péntekenként zenés estekkel várnak mindenkit, szombaton és vasárnap pedig rendszeresen cigányzenészek húzzák a vendégek nótáját. A péntek és a szombat azért is érdemel figyelmet, mert igazi grillélményben lehet részünk – az aktuális programokról a Kisbugaci közösségi oldalain tájékozódhatunk. 

Kecskemét legnagyobb múltú éttermébe persze hétköznap is érdemes ellátogatni, például egy kiváló ebédre – kevés helyen lehet ilyen minőségi menüt fogyasztani 2000 forint alatt. Itt még igen!