Kezdőlap Fejlesztés Csobbanjon Kecskeméten!

Csobbanjon Kecskeméten!

Tartalmas kikapcsolódás kínál a Benkó Zoltán Szabadidőközpont és a Kecskeméti Fürdő

Idén is várja a vizek szerelmeseit Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpont, valamint a Kecskeméti Fürdő is. A részletekről Gál Zsombort, a Hírös Sport Kft. marketing munkatársát kérdeztük. 

Az elmúlt időszakban több fejlesztés zajlott, illetve zajlik a szabadidőközpont területén. Hogy állnak ezek? 

Szeretnénk, ha minél több vendégünknek biztosíthatna tartalmas kikapcsolódást a szabadidőközpont, ezért folyamatosan fejlesztjük a területet. Az aktuális munkák közül a leglátványosabb nyilvánvalóan a Kölyök Domb játszótér megvalósítása volt, ahol ép és fogyatékkal élő gyermekek tudnak együtt játszani. Ezzel nem csak a fogyatékkal élők számára szerettünk volna egy biztonságos játszóteret kialakítani, hanem egyúttal az ő elfogadásukat, integrációjukat is elő kívánjuk segíteni. 

De szeretném kiemelni az erdei játszóterünket is, amely egy kicsit bentebb található az erdőben. Ez nem csak a gyermekek kikapcsolódásához kiváló helyszín, hanem arra is szolgál, hogy a természet értékeit már a legkisebbekkel megszerettessük. Eközben zajlik a Kölyök Domb második ütemének kivitelezése is, amellyel a jelenlegi játszóteret bővítjük tovább. 

Gondoltunk a horgászat szerelmeseire is: horgászállásokat újítottunk fel, rendbe tettük ezek környezetét is, valamint padokat telepítettünk. 

A Domb Beach-nek új üzemeltetője van, ez jelent-e bármiben változást?

A lényeg nem változik, de itt is történtek kisebb-nagyobb fejlesztések, a következő években pedig egy nagyobb, átfogó felújítás várható a strandon. 

A területen működő vendéglátó egységek, a Café Plázs és a Domb Büfé továbbra is minőségi szolgáltatással várják a vendégeket – ez is fontos ahhoz, hogy a család minden tagja élvezze a szabadidőközpont szolgáltatásait. 

Kiemelném a sportolási lehetőség közül a wakeboard-ot, ami ugyan rétegsport, de annál különlegesebb, és a környéken máshol nem elérhető, csak nálunk. Természetesen a strandfocira, illetve strandröplabdára továbbra is lehetőség van a strandon. 

Aki a természetes vizekkel szemben a medencés strandolást részesíti előnyben, annak ajánljuk a Kecskeméti Fürdőt, ahol a már jól ismert szolgáltatások várják a vendégeket. 

A biztonságra idén is kiemelten ügyelnek mindkét helyen… 

Így van, működik a Strand Police idén nyáron is. Ennek a prevenció a lényege: a diákok folyamatosan járőröznek, és ha bármilyen bűncselekményt vagy egészségügyi problémát észlelnek, akkor jelzik az úszómesternek vagy a rendőrségnek.

Programok tekintetében a nyáron mire számíthatunk?

A szabadidőközpontban továbbra is szeretnénk kihasználni a dombtető nagyszerű adottságait, hiszen innen csodálatos panoráma nyílik Kecskemétre. Idén is szervezünk ide programokat. Lesz családias, piknik jellegű rendezvény, de például csillag- és hullócsillag lesre is várjuk majd a vendégeket. Érdemes figyelemmel kísérni a szabadidőközpont és a fürdő Facebook-oldalait: az aktuális részletekről ott lehet tájékozódni.