Kezdőlap Hírek Székely himnuszban az „Édes” Szűzanyához könyörögnek Székelyföld felemelkedéséért

Székely himnuszban az „Édes” Szűzanyához könyörögnek Székelyföld felemelkedéséért

 Egy ilyen festményt áldottak meg a kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus templomban. Utána volt mód megtekinteni a képet és beszélgetni a plébánia udvarán a híveknek, érdeklődőknek. A kiállítás, fogadás és a képáldás a Pásztortűz Egyesület szervezésében valósult meg.

Végső István egyesületi elnök és Kis Rabota Sándor ny. atya kezdeményezésére áldották meg Gál Mihály festőművész Székely himnusz című festményét. Boldogasszony napján, augusztus 15-én gyűltek a hívek és az érdeklődők a kiskunhalasi Szent Péter és Pál Római Katolikus templomban. Az alkotás a Józsa Judit keramikus által hirdetett pályázatra készült.

A képen a Szűzanya emeli a kezét vele a Székelyföld térképét. A térkép a székely zászló színeit és jelképeit viseli. Mellette fafaragás a tulipán a nő a szegfű a férfi jele. A szűzanya áldott állapota is, a faragott jelek is székelység fennmaradását jelképezi a festményen. A Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánián Gál Mihály szakrális alkotásaiból nyílt egynapos minitárlat. A templomban a Székely himnusz című festményét, a Nagyboldogasszony napi szentmisén Gyirán Péter káplán áldotta meg. Ezt követően a Pásztortűz Egyesület szervezésében agapé és a minitárlat várta a gyülekezetet.