Kezdőlap Egészség Így válnak zöldebbé a fitneszberendezések

Így válnak zöldebbé a fitneszberendezések

A Technogym jelentős lépéseket tesz a fenntarthatóság felé

Budapest, 2024. szeptember 13. – A világ vezető prémium fitneszgép-gyártója, a Technogym számára kiemelten fontos, hogy termékei minél kisebb ökológiai lábnyommal rendelkezzenek. Éppen ezért többek között az Excite Live termékvonalába tartozó berendezéseit környezetbarát módon gyártja, hozzájárulva ezáltal egy fenntarthatóbb jövőhöz.

Az olasz prémiummárka Excite Live kínálata összesen hét kardióberendezésből – futópadból, elliptikus trénerből, lépcsőzőgépből, cross trainerből, teremkerékpárból, háttámlás kerékpárból és felsőtest ergométerből – áll. „Azok a felhasználók, akik ezeket a megoldásokat választják, biztosak lehetnek abban, hogy fenntartható, megújuló erőforrások felhasználásával előállított fitneszgépeken mozoghatnak”- hangsúlyozta Szekosán Anett, a Technogym marketing menedzsere.

Az Excite Live termékcsaládba tartozó termékek műanyag elemei 60-70%-ban teljesenn újrahasznosított anyagokból kerülnek előállításra. Ez legalább 50 százalékos szén-dioxid-kibocsátás csökkentést jelent a nem újrahasznosított anyagokhoz képest. A Technogym mindemellett arra is kiemelt figyelmet fordít, hogy a termékek csomagolása is környezetbarát módon történjen. Ennek megfelelően a felhasznált fa 100 százaléka, míg a karton 70 százaléka újrahasznosított alapanyagokból származik. „Fenntarthatósági szempontból az is fontos tényező, hogy az új Excite Live Run futópad 15 százalékkal kevesebb elektromos áramot használ fel, mint az elődje” – tette hozzá Szekosán Anett.

A Technogym törekvéseinek sikerességét mutatja, hogy a márka fontos elismerésben részesült. Az Excite Live termékvonalat ugyanis beválasztották a „Plastics Recycling Awards Europe 2024” döntőjébe. A sikerhez minden bizonnyal az is hozzásegítette az olasz márkát, hogy együttműködést kötött a Sirmax Group-pal, amely Európa vezető gyártója a hőre lágyuló műanyag granulátumok terén.

A Technogym ugyanis már a gépek fejlesztési szakaszában felhasználja a Sirmax által kifejlesztett speciális, hőre lágyuló gyantát (Green Isoter), amely 60 százalékban háztartási hulladék és az elektronikai alkatrészek (RAEE) mechanikai újrahasznosításából származó nyersanyagokat tartalmaz.
„Ennek a nyersanyagnak a felhasználása lehetővé teszi, hogy minden egyes előállított gép esetében átlagosan 7 kg műanyagot nyerjünk vissza, amelyet egyébként hulladéklerakóba vagy égetésre szántak volna” – világított rá a Technogym arketingvezetője.

A Technogym célja, hogy további innovációkkal folytassa a megkezdett utat egy fentarthatóbb jövő érdekében, tovább sökkentve ezáltal termékeinek ökológiai lábnyomát.

Technogym

A Technogym a világ egyik vezető, csúcskategóriás fitneszeszköz gyártója. A vállalatot Nerio Alessandri és Pierluigi Alessandri alapította 1983-ban. A két testvér egy olaszországi garázsban indította el a vállalkozását, amelyet fitneszgépek fejlesztésére és gyártására hoztak létre. A ’80-as évek második felében a cég partnerséget kötött a Forma 1-es versenysorozattal, ami fontos mérföldkövet jelentett abban, hogy a Technogym világszerte ismertté váljon. A márka ezután innovatív és exkluzív egoldásaival az iparág élvonalába került, és immár 9. alkalommal az olimpiai játékok hivatalos sporteszköz beszállítója.

A Technogym termékei ma több mint 100 országban vannak jelen. A márka kínálatában jelenleg többek között high-tech futógépek, evezőpadok, teremkerékpárok és erőgépek is megtalálhatóak. A Technogym megoldásait világszerte 55 millió ember használja, több mint 85 ezer intézményben és 400 ezer háztartásban. A Technogym fitneszberendezések hazai kizárólagos forgalmazói képviseletét a Finn Wellness Kft. látja el, amelynek csapata immár közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik hazánkban a fitnesz és wellness szegmensben.