Kezdőlap Fejlesztés Konyha kialakítása a szeremlei Bóbita Óvodában

Konyha kialakítása a szeremlei Bóbita Óvodában

2024.szeptember 9.

A Szeremlei Bóbita Napköziotthonos Óvoda és Szociális Szolgáltató pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.1.1-21 HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS felhívásra „Konyha kialakítása a szeremlei Bóbita Óvodában” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-00015). A projekt keretében 190,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél egy korszerű főzőkonyha kialakítása.

A „Konyha kialakítása a szeremlei Bóbita Óvodában” című pályázat keretében a Szeremlei Bóbita Napköziotthonos Óvoda és Szociális Szolgáltató célja egy 250 ételadagos konyha, valamint a szükséges egyéb helyiségek kialakítása.

A fejlesztés során a főzőkonyha a működő óvoda régi épületrészében kerül kialakításra, ami jelenleg használaton kívül van, közterületről önállóan megközelíthető. Az épületrészben a konyha előírt mennyiségű és minőségű kötelező helyiségei kerülnek kialakításra a megfelelő konyhatechnológiával.

A tervezett főzőkonyha az épület földszintjén helyezkedik majd el és bejárattal rendelkezik a gazdasági udvar felől. Közvetlenül kapcsolódik az iskolai és az óvodai étkezőhöz.

A fejlesztés eredményeként a konyha tárgyi eszközeinek modernizálása a munkakörülmények javítását és az előállított ételek minőségi változását is elősegíti.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6512 Szeremle, Fő u. 52., hrsz.: 296. A várható befejezés: 2025. július 31. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:
Varga György, polgármester
[email protected]