Kezdőlap Hírek A városrendészek a rendőrökkel közösen kutatták át a Homokbánya elhagyott épületeit

A városrendészek a rendőrökkel közösen kutatták át a Homokbánya elhagyott épületeit

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett Szemereyné Pataki Klaudiához, mely szerint a Homokbánya területén lévő lakatlan épületekbe hajléktalan személyek költöztek, akik zavarják az ott élők nyugalmát, hangoskodnak, koldulnak.

A fenti probléma megoldása érdekében a polgármester a rendőrség és a városrendészet segítő közreműködését kérte. A rendőrök és a városrendészek napi szinten tartottak ellenőrzést a területen. Több alkalommal esti, valamint éjszakai órákban nagy erőkkel vonultak ki a járőrök a közterület-felügyelőkkel, igazoltatták az épületekben tartózkodó személyeket, jogsértő
magatartás tanúsítása esetén helyszíni bírságot szabtak ki.

A lakosság és a városrendészek közötti gyors információáramlás érdekében a közterület- felügyelők tájékoztató anyagokat helyeztek el a lépcsőházakban, amelyeken a Városrendészet elérhetőségei találhatók. Mindez történt annak érdekében, hogy a polgárok minél előbb, a jogsértő cselekmény észlelésekor tudják megtenni bejelentéseiket. Ez elősegíti a városrendészek gyors reagálását.

Az összehangolt és rendszeres ellenőrzéseknek, valamint a lakatlan épületek körbekerítésének és lezárásának köszönhetően a Homokbánya területén kialakult probléma vélhetően rövid időn belül rendeződik.