Kezdőlap Hírek Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson

Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson

Balotaszállás Községi Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022- 00009). A projekt keretében 60,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból az elavult útburkolatok felújítása történt meg.

A „Belterületi útfejlesztés Balotaszálláson” című pályázat keretében Balotaszállás Községi Önkormányzat (http://balotaszallas.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása volt.
A fejlesztés során két utca, a Móra Ferenc utca szilárd burkolattal történő ellátása 175 méter hosszan, nyílt szikkasztó árkos kialakítású vízelvezetéssel, valamint Jókai Mór utca útfelújítása 750 méteres szakaszon valósult meg.
A Jókai utca aszfalt burkolata elöregedett, leromlott állapotú, sűrűn berepedezett, egyenetlen, kátyús volt. Az utca, mint gyűjtőút az úthálózatban is betöltött fontos szerepe miatt került felújításra. A fejlesztés eredményeként a felújított útszakaszok biztonságosan és kényelmesen teszik lehetővé a településközpont elérését és a település határának összekötését a elepülésközponttal, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonság fokozását.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6412 Balotaszállás, Móra Ferenc utca, hrsz: 53/12, 327/19

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

További információ kérhető:
Huszta István, polgármester
[email protected]
30/573-9651
http://balotaszallas.hu/