Kezdőlap Fejlesztés BELTERÜLETI ÚTFEJLESZTÉS CSÁTALJÁN

BELTERÜLETI ÚTFEJLESZTÉS CSÁTALJÁN

Csátalja Község Önkormányzata összesen 57,49 millió Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében TOP_PLUSZ-1.2.3- 21-BK1-2023-00025 azonosító számú, Belterületi útfejlesztés Csátalján című pályázat keretében. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a „TOP_PLUSZ-1.2.3-21 – „Belterületi utak fejlesztése” című pályázati felhívás keretében valósul meg.

Az 57,49 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével Csátalja Község Önkormányzatának célja a Damjanich utca útburkolatának felújítása. A Damjanich utca Csátalja belterületén található.
A projekt során önkormányzati tulajdonú, a település mindennapi közlekedésében szerepet betöltő út kerül felújításra. A Damjanich utca egy szakaszát érinti a jelenlegi projekt, mégpedig a Rákóczi Ferenc utca és az 51-es számú főút közötti szakaszát. Ezáltal biztonságosabbá válik a főútra való kihajtás. Ezt az útszakaszt a Gara felől és Hercegszántó felé haladók is gyakran használják. A Damjanich utca felújítása hozzájárul a kényelmesebb és biztonságosabb közösségi közlekedésimód használatához, a felújított burkolaton a jelenlegi kerékpározásra korlátozottan alkalmas útfelület helyett megfelelő
infrastruktúra fog a kerékpárosok rendelkezésre állni.
A tervezett burkolat felújítás nem engedély köteles tevékenység.
A meglévő burkolatra, a szükséges előkészítő munkák és kiegyenlítő réteg beépítése után, egy- vagy kétrétegű aszfalt burkolat kerül. A választott technológiával lezárul a felületet, megakadályozásra kerül csapadékvíz bejutása a burkolatba és a burkolat teherbírása is növekszik.
A felújítással érintett útszakasz hossza: 409 fm
Szélessége: 5,50 m

A projekt két mérföldkő elérésével kerül megvalósításra, az első mérföldkő tervezett ideje, 2024. 06.
30.-a, a második mérföldkő pedig a projekt zárásával 2024. 12.31. időponttal teljesül.

A beruházás várhatóan 2024.12.31.-re készül el.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.
A projektről az előrehaladásnak megfelelően további információt a www.csatalja.hu oldalon
olvashatnak.
További információ kérhető:
Kovács Antal, polgármester
[email protected], 79/561-355