Kezdőlap Kecskemét Mészáros Marianna grafikus kiállítása a Kecskeméti Városháza Galériában

Mészáros Marianna grafikus kiállítása a Kecskeméti Városháza Galériában

  1. 2024. október 8-án 17:00 órakor nyitja meg újra kapuit a Kecskeméti Városháza Galéria. A kiállítótér Zoób Kati divattervező, az haute couture legjelentősebb hazai képviselője Repertoár – Az ellentétek harmóniája című különleges kiállításával nyílt meg, amely nagy szakmai és közönségsikert aratott.

A helyszín a Kecskeméti Városháza Látogatóközpont interaktív állandó kiállítása szomszédságában elsősorban időszaki tárlatoknak ad helyet. Októbertől kecskeméti, illetve a városhoz kötődő művészek, tehetségek mutatkozhatnak be a nagyközönségnek. Első alkalommal Mészáros Marianna grafikus, művésztanár Kecskemétről készült akvarelljeit
tekinthetik meg az érdeklődők.

A művésznő munkásságában a ’90-es évek vége óta különös súllyal szerepel a kecskeméti téma, azaz Kecskemét épületei. Először tusrajzokat – melyekből naptár és képeslapmappa is megjelent a Rotary Club gondozásában – majd szitanyomatokat, rézkarcokat, illetve akrilfestményeket készített.

A kiállítás apropója az októberben megjelenő „Kecskemét, történetek, akvarellek” című könyv, melyet Pajkó Andreával és Sárdi Barbarával közösen álmodott meg, s melyet a város számára kedves, neves, vagy épp kevesek által ismert helyszíneiről, épületeiről készített akvarelljei illusztrálnak.

A művész alkotásairól, munkásságáról bővebb információ a www.artbrigad.hu weboldalon található.

Mészáros Marianna Kecskeméti akvarellek című kiállítása október 8. és november 12. között, keddtől vasárnapig, 10:00 és 18:00 óra között látogatható a kecskeméti Városháza földszintjén.

A belépés díjtalan!