Az idei év újdonsága, hogy Kecskemét és térsége települései Gasztrohéttel várják a kedves
vendégeket a XXVI. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon augusztus 22 – 26.
között, ahol a nagyközönség megismerkedhet a térség ételeivel.
A Hírös Forrás szökőkút környékén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
gasztroudvart rendez be, ahol az adott napon bemutatkozó települések kínálják a helyben
megtermelt alapanyagokból készített, rájuk jellemző, hagyományos, főtt egytálételeiket és
desszertjeiket a színpadi programok után, melyet a kilátogató közönség egy kellemes nyáresti
vacsora formájában fogyaszthat el a helyszínen. Aki vásárol ezekből a finomságokból, az
támogatja a térség településeinek kulturális tevékenységét is.
A Térségi Gasztrohét csábító ízekkel várja a finom ételek kedvelőit az alábbi kínálattal:
Augusztus 22. kedd 20 órától Ballószög – kolbászos lecsó
Lajosmizse – tejespite szamóca lekvárral
Kerekegyháza – tarhonyás hús
Felsőlajos – tejespite sárgabarack lekvárral
Augusztus 23. szerda 19 órától Helvécia – paprikás krumpli
Kunszállás – slambuc
Fülöpháza – túróscsusza
Augusztus 24. csütörtök 18:30 órától
Orgovány – halászlé
Lakitelek, Tiszakécske – kemencés tarja lapcsánka
ágyon,
savanyúság, üdítő
Jakabszállás – káposztás kocka
Augusztus 25. péntek 19 órától Nyárlőrinc – csülökpörkölt
Szentkirály – helyi ízesítésű lekváros palacsinta
Augusztus 26. szombat 17 órától Tiszaalpár – halászlé
Bugacpusztaháza – palacsinta
Ezek az alkalmak remek lehetőséget teremtenek arra, hogy a gazdálkodók, az
élelmiszer-előállítók bemutathassák újdonságaikat és a kedves közönség helyben
ismerkedhessen meg a helyi specialitások előállítóival, az ételek elkészítésének fortélyaival,
hagyományával.
Ez a rendezvény méltó ünnepe ételnek, italnak, valamint az összetartozásnak és a magyar
vidéknek.
Látogasson ki Ön is!
Éltesse a helyit, éltesse az igazit!