A Csipet Ropi gyártója további élénkülésre számít az idei éveben
a nagyobb sportesemények hatása miatt
Budapest, 2024. február 5. – A sós ropogtatni valók piaca töretlen népszerűségnek örvend idehaza. Bár vannak kiemelt időszakok, mint például a karácsony, vagy a szilveszter, a sós pálcikákra az év egészében folyamatos kereslet mutatkozik.
„A tavalyi évben növekedést tudtunk elérni a sós pálcikák és sós kisperec piacán, annak ellenére, hogy nem volt kiemelkedő sportesemény. Természetesen a karácsonyi időszak továbbra is az a periódus, amikor a legtöbb ropogtatni való fogy. Ebben az időszakban komoly forgalmat képesek generálni a gyártók” – hívta fel a figyelmet Konkoly László, a Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó ügyvezető igazgatója.
Hozzátette: a növekedés leginkább a saját márkás termékek esetében figyelhető meg. A tavalyi évben annak köszönhetően tudták bővíteni jelenlétüket a sajátmárkás snackek piacán, hogy elnyertek egy nagyobb volumenű tendert.
„A Csipet Ropi brand életében pedig mérföldkő volt a 2023-as év, hiszen ekkor kezdtünk el a márka teljes körű marketingjével foglalkozni, mindemellett egész éves vásárlás alapú nyereményjáték indult. Megkezdtük a Facebook, Instagram-csatornáink felfuttatását, illetve elindultunk a Tiktok-csatornával is. Természetesen termékfejlesztések is történtek. Ahogy a vásárlóink egyre jobban megismerték, úgy egyre jobban felfutott a betűropi termékünk gyártása is, ami egyedi innovációnak tekinthető a magyar snack piacon és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Fontos előrelépés volt továbbá, hogy a húsvéti és a nyári ropit is tavaly gyártottuk először” – jegyezte meg Konkoly László.
Az idei évre vonatkozóan a vállalat úgy számol, hogy futball Európa-bajnokság komoly felhajtó erővel fog bírni, ezt követően pedig a nyári olimpiai játékok veszik kezdetüket, így a második és a harmadik negyedév a szokásosnál erősebbre sikerülhet.
Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó
A Csipet Sós Pálcika és Perec Gyártó története egészen 1992-ig nyúlik vissza. Mára a sóspálcika és sós kisperec termékek Magyarországi piacán, eladott mennyiségben, abszolút piacvezető. Túrkevei termelő üzem 2004-ben került kialakításra és mára a teljes termelés itt zajlik több mint 1900 m2-en közel 70 fős létszámmal. A sóspálcikák hagyományos vágott technológiával készülnek, magyar ízlésvilág az így készült rágcsálnivalók ízét és textúráját jobban szereti.