Kezdőlap Egészség Gourmet Garden Sushi & Sea Étterem Szeged

Gourmet Garden Sushi & Sea Étterem Szeged

„Célunk, hogy nem mindennapi élményt nyújtsunk a vendégeinknek”

Klement Anita a Gourmet Garden Sushi & Sea Étterem Szeged alapítója és vezető séfe számolt be magazinunknak az étterem létrejöttéről, különlegességeiről, rendezvényeiről, kínálatáról és legfontosabb céljairól. 

A vendéglátó egység kínálatában elsősorban sushi található, kiegészülve finomabbnál finomabb mediterrán, tengeri ízletességekkel, meghozva a tengerparti életérzést valamennyi kedves látogató számára. A sushi and sea elnevezés is mutatja, hogy az étterem sokszínűsége nem csupán a változatos programokban, de a széleskörű kínálat által is megnyilvánul. A tengerben élő halak és herkentyűk, különféle garnélák, kagylók mind elérhetők az étlapon, megannyi leves, számos tésztaétel és ínycsiklandó desszert mellett.

A sushi fogyasztása számos előnnyel és pozitív hatással jár az ember egészségét tekintve; maga a nyers alapanyagok; algák valamennyi típusa, többek között a sushi készítéshez fontos nori lapok az és a sok zöldség elengedhetetlenül fontos ásványi anyagokat, illetve különféle szervezet megfelelő működését biztosító vitamint tartalmaz. 

A japán kultúra és gasztronómia ismeretét és szeretetét népszerűsítő Gourmet Étterem közel 10 éves múltra tekint vissza. Anita, az étterem séfje egy véletlen folytán találkozott a világ legegészségesebb ételeként nyilvántartott sushi-val és annak elkészítési módjával, olyannyira, hogy komoly tanulmányokat folytatva elsajátította mindazt a tudást, és szakértelmet, mellyel a mai napig az éttermet vezeti. A jelenleg 4 éves szegedi vendéglátóegység a napfény városának első sushi étteremként nyitott meg.

A Gourmet Garden Sushi and Sea számos rendezvény (pl. születésnapok) közkedvelt helyszínévé vált, emellett mindenféle tematikus esttel; többek között japán gasztrokulturális vacsorával színesíti a vendégek mindennapi életeseményeit sokszorosan felülmúlva, életre szóló élményt biztosítva a japán ételek, italok, kultúra bemutatása által. A mediterrán vacsoraest pedig, – mely legközelebb június 1-én kerül megszervezésre – élőzenével, koktélokkal, valamint mindenféle tengerparti étellel várja az érdeklődőket.

Mindemellett van lehetőség részt venni a közkedvelt, és sokakból kíváncsiságot kiváltó, egyedülállóan kellemes és vidám hangulatban zajló sushi készítő workshopokon, hiszen az étel elkészítése legalább akkora élmény, mint a fogyasztása. 

„Számos japán kultúra ismeretét elősegítő esemény megszervezése tartozik tevékenységi körünkbe, nem csupán Szegeden, de Kecskeméten, Gyulán, Szarvason, Békéscsabán, és szerte az Alföld számos pontján. Rendezvényeink célja, hogy a kedves látogatók minél több japán étellel, itallal, tánccal, zenével találkozhassanak, miközben élvezik a szemet gyönyörködtető kiállításokat és előadásokat. A szeptemberben (is) megrendezésre kerülő alkalom során valamennyi korosztályt érintő program és különféle vásárok fogadják a vendégeket, melyeket érdemes meglátogatni. Hamarosan pedig – a nyári kellemes időre készülve – megnyílik „élményterasz” időszakunk, mely során vendégeink a mediterrán hangulatú két teraszunkon egészen szeptemberig élvezhetik a jobbnál jobb fogásokat. ” – mondta el Anita magazinunknak.

„Éttermünk elsődleges célja, hogy valamennyi vendég az ott eltöltött időben minél több nem mindennapi élményben részesüljön; legyen szó új, azelőtt számára ismeretlen ételek és italok megkóstolásáról, az igazi japán kultúra hangulatának átérzéséről, avagy esztétikai élményről a tálalás tekintetében. Ez utóbbi szintén a japán kultúra szerves része; egy közismert mondás szerint „a japánok nem csupán a szájukkal, a szemükkel is esznek.” Mindezt a pálcikával evés művészetének megtanításával színesítjük.
Összességében elmondható, hogy igyekszünk minden megtenni annak érdekében, hogy ezt a vendégek is átérezzék a japán kultúra csodálatos szellemiségét és számos pozitív tapasztalattal gazdagodva élhessék tovább mindennapjaikat.”

Gourmet Garden Sushi & Sea Étterem Szeged

Szeged Fő Fasor 16–20. • www.sushiszeged.hu