Kezdőlap Gazdaság - Turizmus HÉVÍZ! TERMÉSZETESEN NEKED!

HÉVÍZ! TERMÉSZETESEN NEKED!

Képzelj el egy nyugodt, békés helyet, üde zöld erdők ölelésében, ahol minden a pihenésről és feltöltődésről szól; ahol simogató türkizkék termálvízben, színpompás tavirózsák között fürdőzhetsz a világ legnagyobb tőzegmedrű gyógytavában. Ez az álomvilág Hévízen valóság! 

A Hévízi-tavat nagysága, gyógyhatása és vízhőmérséklete teszi egyedülállóvá az egész világon. Nincs még egy ekkora, természetes tó, amiben nyáron 38°C, télen 24°C hőmérsékletű vízben lehet fürdőzni. A nagyjából 6 focipálya vízfelületű tavat hideg és meleg gyógyvizű forrás táplálja. Bőséges vízhozamának köszönhetően vize háromnaponta teljesen természetesen megtisztul. 

5 tipp, miért érdemes Hévízre utazni!

  1. Világon egyedülálló termáltó, gyógy- és élményfürdők 
  2. Balaton, várromok, kastélyok 20 percnyi távolságon belül
  3. Családbarát strandok, állat- és kalandparkok
  4. Frissítő wellness ajánlatok, spa-k
  5. Kirándulóhelyek, kerékpárutak, kilátók

+ Tökéletes kikapcsolódás távol a világ zajától, de közel Hozzád!

Fürdőzz tavirózsák között! 

A Hévízi-tó a világ legnagyobb melegvizű tava, ahol egész évben vízililiom lilává varázsoljuk a szürke hétköznapokat. Hagyd magad elvarázsolni ennek a misztikus gőzölgő tónak és a Hévízi-erdőnek a természetes ölelésében. A víznek jótékony hatása is van: ha netán kimerültél, Hévízen új erőre kapsz!

A stressz és a fáradt végtagok hévízi gyógyvízben oldódnak!

Pihenj, kirándulj a világ legnagyobb termáltavánál!

Hévíz és a Hévízi-tó csupán 8 km távolságra van a Balatontól. A mindössze 5000 fős magyar kisváros, a „slow tourism” egyik legjellegzetesebb úticélja Európa szívében. Hévízen előtérbe kerül a minőségi pihenés, a fenntarthatóság, a tudatosság és a személyes élmények. Fedezd fel a természet és a régió szépségeit, a kirándulóhelyeket, látnivalókat és a jellegzetes, ízletes magyar konyhát.

Aktív programok a Balatonnál

Élvezd a nyár legforróbb pillanatait pancsolással és napozással a Balaton legszebb strandjain. Tégy egy hajóutat a vulkáni hegyekkel körülvett öbölben vagy töltsd az év legszebb napjait aktív pihenéssel. A Balaton az év bármely időszakában gyönyörű, de nyáron, hideg itallal a kézben lehet csak igazán beleszeretni.

A Balaton legszebb barokk kastélya

A Festetics-kastély Keszthelyen, mindössze 6 km-re található Hévíztől. A két várost összekötő festői kerékpárúton, akár gyalogosan is megközelíthető. Rövid pihenő az angolparkban, majd kezdődhet a felfedező túra. Lenyűgöző könyvtár, hintómúzeum, vadászati kiállítás, pálmaház, madárpark, vasúti modellasztal, esténként pedig koncertek fokozzák az élményt, miközben maga Keszthely is nagyon hangulatos és szép város.

Várromok, kalandparkok és élményfürdők 

Legyen a nyaralás tele játékkal és szórakozással az egész család számára! Teljes erejéből süt a nap, vagy felhős az idő? A szabadtéri és fedett kalandparkokkal, várromokkal, állatparkokkal kicsiknek és nagyoknak sem okoz gondot a programválasztás Hévíz térségében. A szigligeti vár épp úgy erősen ajánlott programtipp, mint az Adrenalin Aréna, vagy a hűsölés az élménymedencékben egy forró napon.

Töltődj fel a természet energiáival

Szeretsz kirándulni? Ne keress tovább! Túraútvonalak várnak a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park legszebb részein, kerékpárutak, kilátók és patakok tarkítják a tájat a Balaton nyugati medencéjében. A vulkanikus hegyekről csodálatos balatoni panorámában lehet részed, a parton kerékpárút vezet látnivalótól- látnivalóig, a Kis-Balatonnál bivalyrezervátumban mehetsz, vagy csónakázz a föld alatt, a tapolcai tavasbarlangban.

Programok

Mindegy, hogy egy meghitt esti koncertet, nagyobb gasztrofesztivált vagy családi rendezvényt keresel – a hévízi nyár tele van meglepetésekkel. A legkisebb kézműves ökorendezvényektől a többnapos zenei fesztiválokig széles a repertoár.  De van úgy, hogy a legjobb program egy látogatás a Hévízi Termelői Piacon.