Kezdőlap Zenei élet Glass Animals: I Love You So…

Glass Animals: I Love You So…

A Love You So F***ing Much az angol indie rock banda, a Glass Animals negyedik stúdióalbuma. Ez az első stúdiókiadásuk a 2020-ban megjelent Dreamland óta.

A Glass Animals angol indie rock banda, amely 2010-ben alakult Oxfordban. Első albumuk a Zaba volt 2014-ben, melyről a „Gooey” című kislemez platinalemez lett az Egyesült Államokban. Második albumuk, a How to Be a Human Being két kategóriában is megnyerte a 2018-as MPG Awards-ot; az év albuma az Egyesült Királyságban valamint a Mercury-díj szűkített listáján. A harmadik lemez, a Dreamland pedig a második helyen végzett az Egyesült Királyság albumlistáján és a hetedik helyen az amerikai Billboard 200-on.

A banda leginkább a legnagyobb slágerükről, a Heat Waves-ről ismert, amely a TikTokon Ausztráliában 2021 februárjában az első helyet szerezte meg, és a 2020-as Triple J Hottest 100-on is az első helyre választották.

A dal 2022 szeptemberére meghaladta a kétmilliárd streamelést a Spotifyon, és végül az Egyesült Államok Billboard Hot 100-án és az első helyre került, és ötödik a brit kislemezlistán. Ezek utűn a Glass Animals-t a 2022-es Brit Awards-on a bandát két díjra jelölték: a legjobb brit alternatív/rock előadás és a „Heat Waves” a legjobb brit kislemez kategóriában; majd a 2022-es Grammy-díjátadón megkapták első Grammy-jelölésüket is a legjobb új előadó kategóriában.

A Polydor Records gondozásában megjelent új albumukat is részben a „Heat Waves” 2020-as sikere ihlette – és a Creatures in Heaven” kislemez előzte vezette fel.

A zenekar frontembere – és egyben az új lemezen szereplő összes dal szerzője: Dave Bayley ennek kapcsán azt mondta, hogy „néha nem tudsz olyan gyorsan megváltozni személyes szinten”. Arról is beszélt, hogy szándéka szerint a furcsa cím az emberi kapcsolatok erejéről és misztériumáról szól egy olyan univerzumban, amelyben „elsöprően kicsinek érezhetjük magunkat”. Bayley azt is elmagyarázta, hogy a felvezető kislemez: a Creatures in Heaven „egy pillanatról szól az időben, mely ellenállhatatlanul átformáló és életet megváltoztató képességgel rendelkezik.”

(KJJR)