Kezdőlap Hírek A belváros tovább szépül Félegyházán

A belváros tovább szépül Félegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, TOP_PLUSZ-1.2.1-21 ÉLHETŐ TELEPÜLÉSEK felhívásra „A belváros tovább szépül Félegyházán” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022- 00016). A projekt keretében 917,00 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél egy modern belvárosi környezet kialakítása.

„A belváros tovább szépül Félegyházán” című pályázat keretében Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának (https://kiskunfelegyhaza.hu/) célja a helyi közösségi és kulturális élet minőségi javítása, valamint az aktív szabadidő eltöltéséhez megfelelő helyszínek biztosítása. Emellett az önkormányzat a belváros meghatározó utcájának – Kossuth Lajos utca – közterület felújítását, minőségi, több lépcsős zöldfelület-, sétáló terek kialakításával, a városi arculathoz illeszkedő
utcabútorok kihelyezésével kívánja modernizálni.
A fejlesztés során folytatódik az a városfejlesztési irány, mely célul tűzte ki, hogy minden korosztály
számára biztosított legyen a városban az aktív szabadidős tevékenység eltöltésére szolgáló rekreációs tér.
A projekt alapvető célja, hogy növelje Kiskunfélegyháza város köz- és zöldterületeinek nagyságát, és azok minőségi javulását elősegítse. A projekt nagymértékben hozzájárul a város gazdaságélénkítő hatásának és népességmegtartó erejének növeléséhez, amely a zöldfelületek bővítésével, illetve felújításával a vállalkozásbarát környezet kialakítását és a gazdasági tevékenységek ösztönzését is támogatja.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca, 4/1 hrsz.
A várható befejezés: 2025. május 31.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:
Csányi József, polgármester
[email protected]
76/562-057
https://kiskunfelegyhaza.hu/