Kezdőlap Hírek A Hankook elnyerte a Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját

A Hankook elnyerte a Nemzetközi Automobil Szövetség(FIA) háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját

-A Hankook a motorsportban alkalmazott környezetvédelmi tevékenységéért nyerte el a legmagasabb szintű tanúsítványt
-A Nemzetközi Automobil Szövetség a Formula E hivatalos szponzoraként nyújtott teljesítményéért díjazta a vállalatot
-Az akkreditáció a teljes abroncs-értékláncra kiterjed, az alapanyag- beszerzéstől a gyártáson át egészen az újrahasznosításig

Neu-Isenburg, Németország, 2024. október 14. – A prémium abroncsokat gyártó Hankook elnyerte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját, ezzel motorsportban megszerezhető legmagasabb szintű fenntarthatósági elismerésében részesült.

A FIA elismerése a motorsportban és a mobilitási szektorban kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységeket és fenntarthatósági törekvéseket díjazza. Olyan tényezőket értékel, mint a környezeti teljesítmény, az energiafogyasztás csökkentése, a logisztikai hatékonyság javítása, a hulladékgazdálkodás optimalizálása és a karbonsemlegességi programok bevezetése.

A Hankook a FIA Formula E Világbajnokság kizárólagos abroncsszállítójaként és hivatalos szponzoraként érdemelte ki az elismerést. Az abroncsgyártó kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Formula E számára biztosított termékeihez a teljes abroncs-értékláncot fenntartható módon működő, körforgásos rendszerré alakítsa át – az alapanyag-beszerzéstől a gyártáson át az újrahasznosításig.
A vállalat továbbá életciklus-elemzéseket végez az operatív működés minden szakaszában, miközben a legújabb szabványokat alkalmazza a karbonlábnyom követésében a gyártás és logisztika területén egyaránt.

A Hankook folyamatosan törekszik a fenntartható működésre a globális abroncsiparban. Ennek az eredményeként 2021-ben a vállalat koreai Geumsan gyára lett az első az iparágban, amely megszerezte az ISCC PLUS tanúsítványt, melyet 2023 augusztusában a cég rácalmási gyára is elnyert. Így a Hankook lett az első olyan vállalat a koreai abroncsiparban, amelynek közép- és hosszú távú üvegházhatású gáz csökkentési célkitűzéseit – amelyek célja a „Net Zero 2050-ig” elérése – a
Tudományos Alapú Célkitűzések Kezdeményezés (SBTi) jóváhagyta. Ezek az elismerések mind a Hankook elköteleződését bizonyítják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó intézkedések végrehajtásában.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-k, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (pályaversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, technológiai kiválósága és az általuk nyújtott vezetési élmény tekintetében egyaránt. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan invesztál öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártóegységébe. A Hannoveri Technológiai Központban kifejezetten az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, beleértve a szigorú elvárásokat támasztó európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsait is.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. 2023-tól a Hankook a FIA ABB Formula E világbajnokság 3. generációjának technikai partnere és kizárólagos gumiabroncs-beszállítója. A vállalat globális bevételének mintegy 38 százalékát az európai piacokon értékesített termékek adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg közel 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-k és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be. A rácalmási üzemben készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és magas igényeinek is. A telephely 2022-ben újabb raktárral bővült, amely két csarnoképületből áll, és nagy mennyiségű alapanyag és késztermék tárolását teszi lehetővé, gyorsabbá és hatékonyabbá téve ezzel a logisztikai folyamatokat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016 autóipari minőség-, ISO 14001:2015 környezet központú- és ISO 45001:2018 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági irányítási rendszer tanúsítványokkal.

További információ: www.hankooktire-mediacenter.com és www.hankooktire.com