Kezdőlap Gazdaság Horgászturizmus fejlesztése Tiszaugon

Horgászturizmus fejlesztése Tiszaugon

A TOP_PLUSZ-1.1.3-21 kódszámú, Helyi és térségi turizmusfejlesztés megnevezésű pályázati konstrukció keretében Tiszaug Község Önkormányzata aktív turisztikai fejlesztéseket kíván megvalósítani a Holt-Tisza mentén. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg, 60,50 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A település elhelyezkedése, adottságai egyértelműen a horgászturizmus továbbfejlesztését indokolják, Tiszaug pedig elhivatott az aktív turisztikai fejlesztések folytatásában, ennek érdekében került kidolgozásra jelen projekt, mint a helyi horgászturizmus fejlesztésének II. üteme.

A fejlesztendő tevékenységek a már befejezett I. ütem fejlesztéseire épülnek (mosdók, tusolók, horgászösvény, úszóstég és csónakok beszerzése). Jelen projekt megvalósításával kiegészülve színvonalas turisztikai attrakciók jönnek létre, megfelelő feltételeket és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítva az ide látogatóknak.

Tiszaug Önkormányzata a természetes vizek mellett kialakított horgászhelyek, vagyis a Holt Tiszára épülő horgászturizmust kívánja továbbfejleszteni az alábbi projektelemek megvalósításával:

– kb. 10 állásos csónak kikötő kialakítása

– kb. 100 fő befogadására alkalmas esőbeálló

– tűzrakóhely kialakítása

– közösségi tér kialakítása színpaddal, áram- és vízvételi lehetőség kiépítésével.

A megvalósítás helyszínére a település központi részén elhelyezkedő Holt-Tisza menti, önkormányzati tulajdonban lévő Tiszaug 33/10 hrsz. ingatlanon kerül sor.

A projekt célja a helyi, térségi jelentőségű természeti örökség turisztikai hasznosítása és további fejlesztése. Az aktív turizmus ezen ágazatának fejlesztése eredményeként az egyre nagyobb számban megjelenő nyaralók, családok, horgászok, pihenni vágyók igényeit lesz képes kielégíteni a település, javítva Tiszaug népességmegtartó képességét, turizmusra épülő gazdasági jelentőségét.

A projektről bővebb információt a www.tiszaug.hu oldalon olvashatnak.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.12.31.
Jelen sajtóközlemény a projekt indítása céljából készült.

További információ kérhető:
Madari Márton, polgármester
Elérhetőség (telefonszám: +36 56/328-001, e-mail cím: [email protected]).