Kezdőlap Hírek Tradíció, innováció és új sikerek a Koch Borászatnál

Tradíció, innováció és új sikerek a Koch Borászatnál

copyright

Egy család két borvidéken

Koch Csaba, a Magyar Borakadémia tiszteletbeli elnöke és a Koch Borászat ügyvezetője már több, mint 30 éve dolgozik a szakmában. Nagyszüleitől örökölt 0,2 hektár területen kezdte el munkáját a huszas évei elején. Csaba azóta is a borászati ágazat kihívásai mellett töretlenül fejleszti birtokait a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken is.

Már a kezdetekkor felismerte, hogy a borászat nem csak öncélú művészet, a fogyasztók igényeit kell kiszolgálni. Hajós-Bajai birtokán gyümölcsös, fajtajelleges borokat, bioborokat, 100%-os szőlő alapú gyümölcsleveket és tradicionális pezsgőket készít 130 hektáron, villányi birtokán pedig kizárólag kimagasló minőségű classicus, premium és super premium vörösborokat 40 hektár saját szőlőterületről.

A bor megfelelő minősége elengedhetetlen, azonban nem elegendő. A borászat borotai birtokán 8 szobás panziót épített fel 2012-ben, ahol várja azokat a vendégeket, akik szeretnék megismerni, milyen is a Koch Borászat vegyszermentes udvara, a Koch Borászat

filozófiája, valamint a magyar vidék. Ahhoz, hogy a fogyasztók még könnyebben elérjék termékeit, több, mint 10 Koch Borszaküzlet található országszerte.

(https://www.kochboraszat.hu/borkereskedesek) A Koch Borászat webshopját kiépítve 2-3 munkanapon belül pedig minden vásárlónak házhoz juttatja el a Koch borokat.

A boreladáson kívül a legfontosabbnak tartja a borversenyeken való részvételt, hiszen a szakmától onnan kap egy borász releváns visszajelzést borai minőségéről. A 40.

Országos Borversenyen 2025-ben 6 arany- és 1 ezüstéremmel tért haza a Koch család. A Vinagora Borversenyen Koch&Evans Chardonnay tételük a legjobb Chardonnay fajtabor lett még 2 aranyérem mellett. Francia Módi cuvée tételük aranyérmet szerzett a nemzetközi Berliner Wine Trophyn, Kirschner Kékfrankosuk pedig 89 pontot ért el a Decanter borversenyen.

https://www.kochboraszat.hu