Kezdőlap Régió

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó, valamint 5 anyagi káros baleset történt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2013. március 18-án 21 óra 50 perckor Kecskemét belterületén az egyik társasház lépcsőházában bántalmaztak egy 15 éves kecskeméti fiatalembert, majd elvették mobiltelefonját és a helyszínt elhagyták. A bevezetett rendőri intézkedés eredményeként a rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Róbert 19 éves és R. József Attila 39 éves kecskeméti lakosokat. A nyomozás során a sértett telefonját házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A két kecskeméti férfi ellen őrizetbe vételük mellett folyik a büntetőeljárás.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya korábban lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt elrendelt nyomozás során 2013. március 18-án őrizetbe vette D. Pál 27 éves kecskeméti lakost, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. március 16-án reggelre egy kecskeméti általános iskola udvaráról ellopott egy betonkeverőt.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség eljárást indított 1 elefántcsontparti és 2 algériai állampolgárral szemben, akiket 2013. március 17-én délután fogtak el a járőrök. A külföldiek egy Magyarországra belépő tehervonat egyik vagonjában szállított tehergépjármű rakterében bújtak meg. A személyek Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért előállították őket. Mindhárman menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért a Békéscsabai Menekülteket Befogadó Állomásra szállították őket.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság