Nyolcvan különböző sütőipari termékből harminc esetében találtak kifogást a fogyasztóvédők, a kenyerekkel és péksüteményekkel kapcsolatban a legjellemzőbb probléma a túl magas sótartalom volt, néhány terméknél pedig a zsírtartalom nem volt megfelelő – közölte a a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) csütörtökön az MTI-vel.
A 80-féle termék között 31 kenyér, és 49 péksütemény volt. A 31 kenyér közül kilenc esetében, a 49-féle péksüteményből pedig 21 esetében merült fel kifogás.
A fogyasztóvédelmi hatóság rendszeresen ellenőrzi a Magyar Élelmiszerkönyvben szereplő előírások teljesülését. A szakemberek az élelmiszerkönyvi előírásokat figyelembevételével laboratóriumi körülmények között vizsgálták többek között azt, hogy a termékeknek – jellegüktől függően – megfelelő-e a só, cukor és zsírtartalmuk – írták. További részletek a hatóság honlapján (http://www.nfh.hu/) találhatók.
hvk \ bpt
MTI 2016. szeptember 8., csütörtök