Kezdőlap Régió

Hat embert károsított meg

Különböző indokokkal csalt ki nagyobb pénzösszegeket hat személytől egy bajai férfi.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást indított 2013. március 5-én csalás és lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Dénes 49 éves bajai lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint Sz. Dénes megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010 nyarán egy bajai lakostól valutaváltás, valamint kaputelefon vásárlás és beszerelés céljából nagyobb pénzösszeget vett át. Különböző indokokra hivatkozva azonban az ígért szolgáltatásokat azóta sem teljesítette, valamint a pénzt sem adta vissza.
A gyanúsított 2011 nyarán, valamint 2012 augusztusában és novemberében egy garai lakostól, egy jánoshalmi nőtől, valamint egy bajai nőtől nagyobb pénzösszegeket vett át azzal az indokkal, hogy a pénzen – a kapcsolatait kihasználva – a sértettek részére autót vásárol kedvező áron. A férfi a garai lakostól további három alkalommal is kért és kapott pénzt. A gyanúsított a pénzösszegeket a megbízói részére azóta sem fizette vissza, és a sértettek által megvásárolni kívánt autókat sem adta át, különböző indokokra hivatkozva.
Sz. Dénes egy garai lakostól 2011 szeptemberétől 2012 augusztusáig több alkalommal kért gázolajat az autójába. A tankolt gázolajért cserébe azt ígérte a sértettnek, hogy egy beszerzés alatt álló tankolókártyával később visszatankolhatja az üzemanyagot. Ezt megelőzően a férfi a sértettől egy nagyobb összeget is átvett, melyet azóta sem adott vissza és az ígért tankolókártyát sem adta át, valamint a tankolás ellenértékét sem fizette ki.
A 49 éves bajai lakos egy jánoshalmi férfitől 2012 októberében ellopta az arany nyakláncát és arany karkötőjét. A sértett – a lopás ellenére – a következő hónapban mobiltelefon vásárlás céljából készpénzt adott át a gyanúsítottnak, aki a telefont azóta sem adta át a jánoshalmi férfinak, valamint a készülékért kifizetett összeget sem térítette vissza.

A rendőrség a fenti ügyekben keletkezett nyomozati iratokat, vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldi meg.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
RENDŐRÖK