Kezdőlap Események Indítsd mézédesen a nyarat!

Indítsd mézédesen a nyarat!

Szombatiné Tóth Katalin és férje, Szombati László
több mint 20 éve foglalkozik méhészkedéssel, akiknek minőségi termékeit már az elmúlt években is megtalálhatták a vásárlók a kecskeméti Főterén, a helyi termelői piacon. A rendkívül különleges ízvilágú, változatos kínálatú, valamint a saját készítésű mézalkotásaival idén joggal nyerték el az „Év Termelői Piac gazdája” címet.

Jelenleg rengeteg új különlegesség szerepel kínálatukban, például a repceméz, az akácméz, a selyemfűméz, hársméz, vegyes virágméz, propoliszos méz, propolisz tinktúra, mézesdió, mézes vörösáfonya, illetve a rendkívül különleges erdei méz is megtalálható. Az ízletes mézek kiválóan alkalmasak immunerősítőként, illetve ételek és italok ízesítésére is.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy minél ízletesebb, különlegesebb és egészségesebb termékekkel szolgálhassunk vásárlóink számára. Az első termésünk a repce volt, amely után következett az akác, majd a selyemfű, a következő pedig a hárs lesz. Az idei kiemelt különlegességünk a gesztenye- és a máriatövisméz lesz.
Ősszel pedig újra kaphatóak lesznek az elixírjeink, amely propoliszt, virágport és méhpempőt is tartalmazni fog, ezeket torokfájásra és náthára szoktuk ajánlani.
A legtöbben a vegyes virágmézeket keresik, amelyet limonádéhoz vagy süteményekhez használnak fel, de a legnagyobb slágerünk már évek óta az akácmézünk. Allergiás panaszok enyhítésére a selyemfűmézet, lúgosításra pedig a repcemézet ajánlom, hiszen magas vastartalommal rendelkezik.” – mesélte Szombatiné Tóth Katalin Magazinunknak.

Szombatiné Tóth Katalin
Hetényegyháza, Szarkás 341.
Telefon: 06 70/ 453-9130