Kezdőlap Események Kecskemét Megyei Jogú Város születésének 650. évfordulója

Kecskemét Megyei Jogú Város születésének 650. évfordulója

A Kecskeméti Katona József Múzeum Kecskemét Megyei Jogú Város születésének 650. évfordulója alkalmából személyes emlékek, fotók, tárgyak, dokumentumok gyűjtését hirdeti meg, amelyeket a 2018. évben megrendezésre kerülő ünnepi városi programok keretében kíván bemutatni, emellett természetesen az intézmény gyűjteményét is kívánja gyarapítani.

A Katona József Múzeum gyűjteménye szívesen fogad olyan családi hagyatékokat (tárgyakat, fotókat, egyéb dokumentumokat), amelyek színes lenyomatai városunk 650 éves ipar, gazdaság és kultúrtörténetének. Amennyiben azonban nem szeretne véglegesen megválni féltve őrzött relikviáitól, abban az esetben is jöjjön be hozzánk a Múzeum vasútparkban található épületébe, és hozza be személyes emlékeit, legalább egy fotózás erejéig, hogy mindannyian megismerhessük az Önök személyes történeteit, gazdagítva ezzel azt az ismeretanyagot, amely városunk története kapcsán rendelkezésünkre áll.

A gyűjtési folyamat 2018. február 15-én veszi kezdetét és egészen december 31-éig tart. A hagyatékokat, tárgyakat, fotókat és egyéb dokumentumokat a Kecskeméti Katona József Múzeum főépületébe, a 6000 Kecskemét, Bethlen körút 1. szám alá hozhatják be munkanapokon.

A gyűjtéssel kapcsolatos egyéb kérdéseikre a 06/20/2268719-es telefonszámon, valamint a [email protected] e-mail címen Hajagos Csaba gyűjteményvezetőtől kaphatnak választ hétköznap 8 és 16 óra között.