Kezdőlap Régió Újabb illegális hulladéklerakást derített fel a Kecskeméti Városrendészet

Újabb illegális hulladéklerakást derített fel a Kecskeméti Városrendészet

A Hírös Hét forgatagát kihasználva egyesek úgy gondolták, hogy a fokozott belvárosi ellenőrzések miatt a külterületekre átmenetileg kevesebb közrendészeti figyelem jut – és talán éppen ezt gondolván próbáltak meg illegálisan szemetet lerakni a Halasi úti hobbitelkekből mellett. Tévedtek: a Kecskeméti Városrendészet tetten érte őket!

A Kecskeméti Városrendészet kiemelt feladatai közé tartozik a városképet csúfító, és
esetenként egészségügyi kockázatot is hordozó illegális hulladék lerakásának megszüntetése, valamint felszámolása. A frekventált területek rendszeres, visszatérő ellenőrzése mellett az illegális hulladéklerakások felderítése érdekében rejtve elhelyezett kamerákat is használunk. – mondta el az újabb tettenérés kapcsán Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

A rejtett kamerás megfigyelésre azért van szükség, mert az  illegális hulladéklerakó helyek többsége külső területen van, ahol munkánkat nem segíti térfigyelő kamera. A közterület- felügyelők által nézett térfigyelő kamerák segítségével felderített hulladék lerakások mellett az elmúlt időszakban sikerült több esetben is eredményt elérnünk.

Az elmúlt héten éppen egy rejtve elhelyezett kamera által rögzített felvételekkel sikerült
illegális hulladék lerakást felderítenünk. A Halasi út hobbikhoz vezető út forgalom mentes
részén raktak le lovas kocsiról nagy mennyiségű építési törmeléket, sittet, melyet a kamera jó minőségben rögzített. A nem túl távol lakó elkövetők a felvételek alapján felismerhetők, így ellenük elindítjuk az eljárást.

Továbbra is kérjük a Tisztelt lakosságot, hogy segítsék munkánkat, hiszen az illegális
hulladéklerakók felszámolása közös érdekünk! Amennyiben illegális hulladéklerakást érnek tetten, ha járműről történik, mindenképpen írják fel a rendszámot, és lehetőség szerint fényképezzék le a hulladékot lerakó személyt és hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon!