Végy egy csipet szeretetet, pár deci vizet, pár kiló friss, helyi(mi esetünkben Lajosmizsei) epret, és szánj rá egy órát!
Itt az eperszezon, és nem is tudják sokan milyen sok c-vitamin és egyéb vitaminok vannak a földieperben! Az eper eredetileg nem finomságnak, hanem gyógynövénynek, majd dísznövénynek számított.
Eperlekvár, eperszörp készítése – legismertebb eperfajták
A kínálat nagyrészt külföldi fajtákból áll, azonban vannak értékes magyar fajták is, ilyen például a Fertődi 5 vagy a Kortes. A külföldi fajták közül a holland példányok érzik magukat a legjobban hazai körülmények között.
Nagyon régóta a hazai kertek tagja a Gorella, ami nagyon jó tulajdonságainak köszönheti népszerűségét. Ugyanígy megtalálható nálunk még a Marmolada, az Elsanta, a Gerida, vagy a Sella.
Pofon egyszerűen meg lehet oldani a télire való finomság elrakását:
- Mosd meg az epret
- Tedd a tiszta üvegbe
- Önts rá tiszta vizet
- Csavard rá a tetőt és tedd az autómatába vízzel háromnegyed részig
- Állítsd be a megadott kb.fél órára és hőfokra
- Addig elpakolhatod a rumlit:)- és mire ez megvan, kész is