Szarvasgomba, kürtöskalács, mézes finomságok, hagyományos péksütemények, kenyerek és kézműves termékek várták a vásárlókat délelőtt a Slow Food Termelői Piacon, a piaccsarnok szabadterén. Hegedűszó tette még hangulatosabbá a nézelődést ma is.
Tavaly március végén rendezték meg elsőként a Slow Food Termelői Piacot a Budai utcai piaccsarnok fedett szabadterén. Ettől kezdve minden hónap utolsó péntekén várták kóstolókkal, gyerekprogramokkal, sok-sok hagyományos termékkel a vásárlókat.
A cél gasztro-kulturális örökségünk megőrzése, a termelők és a helyben előállított termékek, valamint a tudatos életvitel hangsúlyozása volt. Szerették volna elérni, hogy a termelőktől közvetlen út vezessen a vásárlókhoz, így a lehető legfrissebb, legegészségesebb, legízletesebb termék a lehető legrövidebb úton és a legkedvezőbb áron kerüljön az asztalunkra.
A termelői piac népszerűsége töretlen volt az elmúlt évben, a karantén időszakban azonban nem tudták megrendezni.
Bár a project végéhez ért, a nagy sikerre való tekintettel a tervek szerint lesz folytatása is, készülőben van már az új pályázat.