Kezdőlap Kiemelt LEZÁRTÁK A NYOMOZÓK A MENEKÜLŐ EMBERCSEMPÉSZ ÜGYÉT

LEZÁRTÁK A NYOMOZÓK A MENEKÜLŐ EMBERCSEMPÉSZ ÜGYÉT

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. február 17-én éjjel a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei meg akartak állítani egy szerb honosságú járművet, amelynek sofőrje a rendőri karjelzést figyelmen kívül hagyva megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. Néhány kilométerrel távolabb azonban intézkedés alá vonták az autót vezető 48 éves férfit, aki öt külföldi utast szállított.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Őket meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a szerb sofőr ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfi anyagi ellenszolgáltatás fejében az illegális migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy ők Nyugat-Európába jussanak.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a megyei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségre.