Kezdőlap Kecskemét A Spartacus 3. a csapatbajnokságban

A Spartacus 3. a csapatbajnokságban

Női Asztalitenisz Extra Liga csapatbajnokság FinalFour a 3. helyért:

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Bp. Statisztika SE      4/2

Győztesek: Füle 2, Mojsilov 1 és a Mojsilov/Füle páros

A női asztalitenisz csapatbajnokság legmagasabb szintjén, a rájátszásban, a bronzéremért, aSparis lányoknak a nagy múltú, sokszoros magyar bajnoki és BL győztes Statisztika csapata lett az ellenfél.

Füle Kata, AleksandraMojsilov–Dari Helga, Fejős Anna 3:0. Párosunkon nem találtak fogást. A tegnapi budaörsi vereséget feledtetve látványos játékkal győzelmet szereztünk.

Mojsilov–Fejős 3:2.Mojsilov könnyen elveszített szett után magára találva sima két szettet nyert. A 4. szettben már 10/7 előnye volt, de Fejős minden labdát hárított és a 22/20-ra nyerte meg. Döntő szettbenAleksandra végig kiegyensúlyozottan játszva vezetett, de 9/7–s állásnál, egy szerencsétlen lépésnek köszönhetően, Fejősnek kiment a bokája, és feladni kényszerült a mérkőzést.

Füle–Molnár Kendra 3:0. A két versenyző közti különbséget az eredmény is tükrözi. Fiatal kora ellenére Molnár bekerült a Statisztika csapatába. Kata magabiztosan, végig irányítva, esélyt sem adott Kendrának.

Drabant–Dari 0:3 A két ifjúsági válogatott versenyző színvonalas mérkőzést vívott. Anita szép labdamenetek közepette, jól versenyezve partiban volt Dari ellen. A végjátékban Darivolt a koncentráltabb.

Mojsilov–Dari 1:3 Aleksandra megilletődötten kezdett és az első szett simán a Darié lett. A folytatásban sikerült felül kerekedni és megnyerni a 2. szettet. A továbbiakban Dari akarata érvényesült, és két sima szettet nyerve hozta a partit.

Füle–Czeglédi Szilvia 3:0 A sérült Fejős helyére a Statisztika Czeglédi Szilviát cserélte. Kata könnyedén nyerte a mérkőzést.

Győz a Spari 4/2-re,és bronzérmes lett!!!

Ujhidy Tibor elnök:

Az első pillanatban természetesen óriási gratuláció a csapat minden versenyzőjének, edzőpartnerének, edzőknek. Amikor tavaly ősszel elindultunk a csapatbajnokságban a FinalFourba kerülés már kiemelt, de nem egyszerű célként lebegett előttünk. A lányok alapból túlteljesítették, mert már az alapszakaszt 3. helyen zárták. Amire különösen büszke vagyok, hogy a bajnokság ideje alatt a csapatban játszó 4 játékos közül 3 (Füle Kata, Drabant Anita, Márkus Enikő) kecskeméti nevelésű. Ebben messze kiemelkedünk a mezőnyből. Közöttük is van egy 18 és egy 19 éves játékos. A játékosaink közül senkinek nem volt FinalFour tapasztalata, ami szintén leküzdendő hátránynak minősült. 

Az egyszer már lefújt bajnokság után újra felpörögni nagyon nehéz volt. Mintegy másfél hónapos felkészülés után nagyon akartak a lányok. A tegnapi,későbbi magyar bajnok Budaörs elleni „bemelegítéssel” kezdtük szokni a rájátszás légkörét, ami a helyosztóra magabiztosabb játékot hozott.

Az edzők közül kiemelten Szabó Krisztián vezetőedző, mellette Vajda Viktor és Fodor Miklós edző kiváló munkáját is minősíti az elért siker. Szó se róla, nekem is sokat kellett tennem azért a klubban, hogy mind anyagi, mind egyéb feltételek biztosítva legyenek a csapat számára. Úgy gondolom sikerült és megérte. Kiemelten köszönjük a kecskeméti önkormányzat támogatását, és csak remélni tudom, hogy e nagy siker után, öregbítve szeretett városunk jó hírnevét, nem feledkeznek meg továbbra sem rólunk.

És egy legszemélyesebb megjegyzés. Játékosaink annyira jól érzik magukat nálunk, hogy tudomásom szerint senki nem akar eligazolni tőlünk. Egyik játékosunk, Füle Kata kissé bizalmasan azt mondta nekem, imádja azt a közösséget, munkát, feltételeket, ami körülveszi a klubnál. Kellenek ennél nagyobb elismerések?  

   


A klubunkban folyó szakmai munka színvonalát az is jelzi, hogy a férfi csapatbajnoki arany, ezüst és bronzérem után a nőkkel is sikerült a bajnoki dobogóra felállni. Ha emlékezetem nem csal, a magyar asztalitenisz sport történetében talán egy-két klub mondhat el magáról ilyen „két nemű” sikert.