Kezdőlap Kiemelt Egyre korábban kezdünk el időskorunkra készülni

Egyre korábban kezdünk el időskorunkra készülni

 

 

 

Bács-Kiskunban a nők vezetnek az öngondoskodásban

 

Budapest, 2016.01.21. – A férfiak és a nők közel azonos arányban kötnek nyugdíjbiztosítást, a nők viszont korábban kezdenek el felkészülni a nyugdíjas évekre. A 40-es korosztályban a nők kötik a legtöbb nyugdíjbiztosítást, míg a csak pár évvel a nyugdíj előtt ébredők között már 70 százalék a férfiak aránya. Bács-Kiskun megyében az öngondoskodók között az országos átlag feletti a nők aránya – derült ki a nyugdíjbiztosításokban piacvezető NN Biztosító elemzéséből, amelyet a Motiva Nyugdíjbiztosítás több mint 19000 ügyfelének adatai alapján készített.

Még mindig túl későn kezdenek nyugdíjas éveikről gondoskodni a magyarok, ám ha a tendenciákat figyeljük, egyértelmű javulás érzékelhető. 2014 első félévéhez képest, mikor a Motiva nyugdíjbiztosítás megjelent, a szerződők átlagéletkora 3,5 évet csökkent. Vagyis egyre fiatalabban ébredünk rá az öngondoskodás szükségességére.

A megtakarítók között a negyvenesek vannak a legtöbben: tízből átlagosan négy Motiva Nyugdíjbiztosítást kötő ügyfél 40 és 49 év közötti. Tehát az ügyfelek mintegy 40 százaléka 40-es éveiben teszi meg az első érdemi lépéseket a felkészülésre. A biztosító statisztikáiból az is kiderült: negyvenes éveik előtt az ügyfeleknek ma már 16,5 százaléka köt Motiva-szerződést, ami szintén azt jelzi, hogy egyre korábban ébredünk rá az öngondoskodás fontosságára. Összességében minden 25. szerződő még ma is csak 60 éves kora felett kapcsol és kezd gyűjteni idős napjaira.

A szerződők között valamivel többen vannak a nők, 7 százalékponttal nagyobb az arányuk az összes Motiva-tulajdonos között. Bács-Kiskun megyében még jellemzőbbek az előrelátó nők: 12 százalékponttal vezetnek a férfiak előtt. Az országos számok arra is utalnak, hogy a nők előbb ébrednek rá a nyugdíjmegtakarítás fontosságára: többségük a 40-es korosztályban a legszembetűnőbb: 13 százalékponttal vezetnek a férfiak előtt. Ezzel szemben azok között, akik csak röviddel a nyugdíj előtt szerződnek, már 70 százalék a férfiak aránya.  „Pedig a jó stratégia a korai megtakarítás: minél előbb elkezd valaki megtakarítani időskorára, annál kisebb összeget kell félretennie havonta.” – tette hozzá Nagy István az NN Biztosító Bács-Kiskun megyei kiemelt értékesítés szervezője.

 

(Kép forrása: Internet)