Kezdőlap Diákélet Sikeresen zárult a „Miénk itt a tér?” projekt

Sikeresen zárult a „Miénk itt a tér?” projekt

 
Lezárult a „Miénk itt a tér?” című ifjúsági projekt, amely a Főplébániai Karitász Alapítvány Rév jóvoltából indult 2015 szeptemberében. A program a Norvég Civil Támogatási alap finanszírozásából jöhetett létre. A záróeseményre 2016 február 29-én, hétfőn került sor. Beszédet mondott Molnár Ferenc, a RÉV vezetője, Szabó Gabriella, a Kárpátok alapítvány képviselője, valamint a programban részt vevő fiatalok is beszámolhattak tapasztalataikról.
 
Az előadáson bemutatták a projekt céljait, törekvéseit és sikereit. A „Miénk itt a tér?” egy ifjúságsegítő mozgalom, amelynek állandó otthont az ELEVEN Közösségi Tér adott. A projekt célcsoportja az ELEVEN és a Spartacus Sportkör Közösségbe járó fiatalok voltak. Számukra egy olyan három lépcsős projektet dolgoztak ki, mely által közösségi és egyéni életvezetésük is fejlődött, valamint megtanultak alapvető közösségépítő technikákat, és az élmények, tanultak hatására csökkent a körükben a csellengés, a szerfogyasztás.
A gyakorlatban ez például interaktív foglalkozások keretében, és különböző mini projektek véghezvitelével zajlott. Nagy sikert arattak például azok a gyerekek, akik a Margaréta Otthonba, valamint a Bács-Kiskun megyei kórházba látogattak el és tartottak élőszereplős előadásokat.
 
A projekt sikeres kimenetelét bizonyítja, hogy a terekben mérhetően nőtt a fiatalok aktivitása, sikerült új részvevőket bevonni a közösségi életbe, valamint hogy minden kezdeményezés kizárólag pozitív visszajelzéseket kapott a nyilvánosságtól is.