Kezdőlap Események Vidáman zajlott a Ballószögi Tűzoltónap

Vidáman zajlott a Ballószögi Tűzoltónap

Jó hangulatú rendezvény zajlott Ballószögön a mai napon, június 25-én, szombaton, amikor megrendezésre került a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltók Hagyományos Sportversenye, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltószövetség és az Ballószögi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közös szervezésében. Somogyi Lajossal, Ballószög polgármesterével beszélgettünk, aki maga is évekig elnöke volt a Ballószószögi Önkéntes Tűzoltók Egyesületének.

Ballószögön tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a verseny Polyák Zoltán emlékére. A létszám minden évben változó, általában tíz és húsz csapat közé tehető az indulók száma. Idén tizenöt csapat jött össze, tíz településről: Bácsalmásról, Katymárról, Kecelről, Szabadszállásról, Akasztóról, Soltvadkertről, Imrehegyről, Forráskútról, Tabdiról és Ballószögről.

A verseny két számból áll: Az első a hagyományos tűzoltóstafétával játszott váltóverseny, majd a 800 L/P-s kismotorfecskendő szerelése. A versenyeken rendkívül fontos az összhang, a nyertes csapatok díja pedig a Szabó József Kupa, illetve a Polyák Zoltán emlékkupa, melyet a Megyei Tűzoltószövetség jóvoltából kapnak meg a nyertes csapatok.

„Szeretném megköszönni, hogy a katasztrófavédelem és a hivatásos tűzoltók partnernek tekintenek bennünket, és a céljuk az, hogy a jól dolgozó önkéntesek munkáját segítsék, mind szakmailag, mind anyagilag, eszközökben. Ezért mindannyian hálásak lehetünk, és látszik is, hogy jó néhány egyesület a fejlődés útjára lépett, és komoly partnerei tudnak lenni a hivatásos tűzoltóknak.” – fogalmazott Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere.

A jeles alkalmon részt vett Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója is, aki így nyilatkozott beszédében:

„A tűzoltók ereje a közösségben rejlik, ami nagyon hosszú hagyományokra nyúlik vissza. Ha ápoljuk a hagyományainkat, és tudjuk azt, hogy honnan indultunk – és az önkéntes mozgalomból – akkor ez lehet a jövő is.”

További képek: