Kezdőlap Események Házasság Heti programok

Házasság Heti programok

Három programmal kapcsolódik a február 11-e és 19-e között zajló Házassági Hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A kecskeméti civil szervezet idén is sétával, rajzzal és szavalattal népszerűsíti a házasságot.

A sétával a szervezők szeretnék ráirányítani a figyelmet a házasság fontosságára és arra, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell. A február 11-én, szombaton 16 órakor a Kossuth térről induló menethez bárki csatlakozhat. A családokat a református templom előtt áldják majd meg.

A Bozsó Gyűjtemény ad helyett a Szeretet, hűség, megbocsátás, ahogy én látom a családomban című általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének. A legjobbaknak járó díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adja majd át a beküldött pályamunkákból rendezett tárlat megnyitóünnepségén február 11-én, szombaton 17 órakor.

Szavalóversenyt is hirdettek a középiskolások körében. A világ- és a magyar irodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Piarista gimnáziumban hangzanak majd el február 15-én, szerdán 14 órától.