Kezdőlap Rendőrségi hírek Lezárt akta: Állatkínzással gyanúsítják

Lezárt akta: Állatkínzással gyanúsítják

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A szoros, rövid láncon tartás és a rendszeres etetés hiánya csaknem a kutya életébe került.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécske Rendőrőrse  – szabadlábon hagyása mellett – nyomozást folytatott állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M.-né B. Sz. 38 éves tiszakécskei nő ellen..

 

Az ebrendészek március 1-jén Tiszakécskén, a Dohány utcában befogtak egy kóborló 4-6 éves, fekete színű, nagy testű, keverék kan kutyát. A négylábút a telepen megvizsgálta egy állatorvos és megállapította, hogy a kutyát sürgősen meg kell műteni, mivel a nyakán lévő lánc már benőtt a bőrébe, ami súlyos, mély kifekélyesedéssel járó gyulladást és fájdalmat okozott.

 

Az esetről másnap értesítették a tiszakécskei rendőröket, akik az ügyben büntetőeljárást indítottak és beazonosították, majd felkutatták a kutya gazdáját. Az ügyben kirendelt szakértő véleménye szerint a mélyre terjedő fekély kialakulásának hátterében a túlságosan rövid, szoros lánc, illetve annak feltekeredése áll. A lánccal való rögzítés szükségtelen fájdalmat okozott az állatnak és a gyulladás közvetlenül hozzájárult az életveszélyhez közeli állapothoz. A tartási körülmények és az alapvető szükségletek kielégítésének hiánya alkalmas volt arra, hogy a kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

 

A gyanúsított kihallgatásakor elismerte a bűncselekmény elkövetését. A tiszakécskei rendőrök a nyomozást 2017. március 28-án befejezték, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldik meg.