Kezdőlap Kecskemét Őrült döntetlen a Kinizsi elleni rangadón!!!

Őrült döntetlen a Kinizsi elleni rangadón!!!

Péntek este, idegenben, a Dunakeszi Kinizsi várában lépett színpadra a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club és egy őrült mérkőzésen pontot rabolt a jóval esélyesebb bajnokaspiráns ellen.

 

Dunakeszi Kinizsi Futsal SE – ScoreGoal Kecskeméti Futsal Club : 5-5 (0-1)

Rosszul kezdődött a mérkőzés a kecskemétiek számára, már a 2. percben némi túlzottan erős játékvezetői ítélettel azonnal piros lappal jutalmazták Kovács Zsolt megmozdulását, aki így azonnal mehetett zuhanyozni. Ám az első félidőben a kecskemétiek védelme áthatolhatatlan volt. Kivédekezték a 2 perces emberhátrányt, és a továbbiakban sem hagytak teret a hazai támadók előtt, pedig a Kinizsi soraiban ott játszott az a Bita László is, aki válogatott játékosaként részt vett a múlt hónapi EB selejtezőkön. A kapuk felváltva forogtak veszélyben, a szépszámú közönség igen magas iramú mérkőzésen tapsolhattak kedvenceiknek. A 14. percben egy hírös városi letámadás során megzavarodtak a hazaiak, és Somorai saját kapujába passzolt, ezzel szerezte meg a vezetést a kecskeméti alakulat. (0-1) A 16. percre kijött a vendégek 6. faultja is, jöhetett a kisbüntető, ám Bita a kapu fölé bombázta azt.

A második etapra jól jött ki a kecskeméti csapat, azonnal letámadással és kőkemény védekezéssel lepték meg a hazaiakat. Ennek meg is lett az eredménye, egy kavarodásból Szabó Szabolcs lőtte ki a kaput, növelve a vendégek előnyét. (0-2) Ekkor felébredt a bajnokesélyes csapat és átállt az 5 a 4 elleni taktikai felállásra, aminek meg is lett az eredménye, gyors 2 góllal sikerült egalizálniuk az eredményt. (2-2)

Ám a Scoregoal nem esett össze, előbb egy Ferenczi – Marozsi összjátékot követően az utóbbi volt eredményes (2-3), majd 1 percre rá Ferenczi hámozta magát át két védőn és szép csel után gurított a kapuba. (2-4). És hogy az őrült percek folytatódjanak, Marozsi kap vissza egy labdát a kaputól jó 11 méterre, és irdatlan erővel bombázza fel a balfelső sarokba a játékszert. (2-5) Az utolsó 3 perc azonban a magát felrázó, és végig 5 a 4 ellenit jól játszó Kinizsié lett. A fáradó kecskeméti lábak mellett szereztek gyorsan könnyű gólokat. (5-5)

Egy őrült, nagy iramú mérkőzésen végül egy igazságosnak mondható döntetlen született.

 

Góllövők: Somorai (öngól), Szabó Sz. (1), Marozsi G. (2), Ferenczi A. (1)

 

Cserenkó Szabolcs vezetőedző értékelése: „Minden mellébeszélés nélkül azt kell mondanom, hogy elhullajtottunk 2 pontot. Ám a srácok így is minden dicséretet megérdemelnek, nagyon-nagyon odatették magukat, motivált volt mindenki. Nyitott védekezéssel kezdtünk, és ez megzavarta a Kinizsit, azonban amikor kijöttek az 5 a 4 ellen, az viszont minket zavart meg. Sajnálom a végén kapott 3 gólt, ám az is az igazsághoz tartozik, hogy a Dunakeszi nagyon jól és rutinosan játssza ezt a variációt, mi pedig már fáradtunk a mérkőzés vége felé.