Kezdőlap Események Virágos Kecskemétért 2017-ben is!

Virágos Kecskemétért 2017-ben is!

 

Az elmúlt évek sikerére való tekintettel hagyományosan a „Hírös” Kertészek Egyesülete, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával karöltve idén is megrendezi a tavaszi virágbemutatóval egybekötött vásárt, amely április 22-23., 29-30., és május 6-7.-én tekinthető meg Kecskemét főterén, a Szent István szobornál, szombatonként 8-16 óráig, vasárnaponként pedig 8-12 óráig.

A vásár és a kiállítás lehetőséget fog biztosítani egynyári virágok, balkonnövények, leánderek, évelők, fák, cserjék és egyéb kiegészítők beszerzésére, illetve a gondozással kapcsolatos tanácsok megismerésére.

Továbbá a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Kertészek Egyesülete versenyt hirdet az alábbi kategóriákban:

  • Virágos balkon, erkély és ablak
  • Közterületről látható kert, előkert
  • Intézmények ablakai, balkonjai, előkertjei

– A  verseny további részletei a képen olvashatóak –

 

Gyenes Kertészet

A kecskeméti Gyenes Kertészet múltja 1929-től ered, az alapító Gyenes István aranydiplomás kertész öt gyermeke közül négy ma is ápolja a hagyományt, egynyári és őszi növények termesztésével és árusításával foglalkoznak. A Gyenes Kertészet számos kiállításon, fesztiválon és vásáron ismerteti termékeit az érdeklődőkkel.