Kezdőlap Események Kihirdették a Kecskemét Megyei Jogú Város Bora cím nyertesét

Kihirdették a Kecskemét Megyei Jogú Város Bora cím nyertesét

Az elmúlt hónapban került megrendezésre a X. Kecskemét Város és Környéke Termelői Borverseny 2017, amelyen a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatából, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászat Kutató Intézet Kecskeméti Kutatóállomásának tagjaiból, illetve a helyi borász szakma képviselőiből álló szakmai zsűri bírálta a borokat. A kulturális műsorokkal egybekötött verseny idén is hatalmas sikernek örvendett.

A X. Kecskemét Város és Környéke Termelő Borverseny eredményhirdetésére ma délelőtt került sor, amelyen Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Kocsis Pál, a Mathiász János Borrend elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Az eseményen a Katonatelepi Mathiász János Általános Iskola diákjai szórakoztatták az érdeklődőket citerazenével, énekléssel és versmondással.

A bizottság döntése alapján 18 aranyérem, 20 ezüstérem, valamint 20 bronzérem született.

Az idei évben a Kecskemét Város Bora címet Cserszegi fűszeres- Kövidinka 2016 borával a Damax Kft. nyerte el, a díjat Dabasi Gábor, a vállalkozás egyik tulajdonosa vette át.

A korábban megrendezett versenyről az alábbi linken olvashatnak bővebben: https://alfoldiregiomagazin.hu/2017/04/kecskemet-varos-bora-az-eredmeny-egyenlore-titkos/