Kezdőlap Állati Rajtol a VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó

Rajtol a VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége idén is megrendezi a Kecskeméti Nagy Sportágválasztót. A rendezvény keretein belül egész napos aktív programokat biztosítunk az érdeklődők számára.35-40 sportág, illetve az ahhoz tartozó kecskeméti és Kecskemét környéki egyesületek fognak megjelenni – többek között – jelen lesznek kosárlabdázók, rögbisek, zsonglőrök és egy parkour csapat is.

Egyre nagyobb gondot okoz a gyermekek mozgásszegény életmódja, mely abban gyökerezik, hogy a fiatalok nem találnak számukra megfelelő, örömet okozó, érdeklődésüket felkeltő sportágakat. A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat ezt felismerve jött létre. Célja – azon túl, hogy megszerettesse az aktív életmódot –, hogy segítse a fiatalokat a sportág választásban számos különféle mozgásforma kipróbálása révén. A VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót 2017. június 9-én (péntek) 9 és 16 óra között rendezzük meg a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornatermében és kültéri sportpályáján, ahová ingyenesen lehet kilátogatni. 11 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 11:30-kor több száz gyermeket megmozgató Nagy Testnevelésórát tartunk.

A rendezvény teljes ideje alatt előreláthatólag több mint 2.500 gyermek jelenik meg. A legjobban mozgósító, közreműködő iskolákat pedig közel 300.000 forint értékű sporteszköz támogatásban részesítjük.

A Nagy Sportágválasztót követően hagyományteremtő motivációs fórumot rendezünk sportoló gyermekek, szüleik és edzőik számára. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában (Kecskemét, Széchenyi sétány 11.), 17 órai kezdettel, Csonka András ezüstérmes paralimpikonnal lesz pódium beszélgetés. A fórum célja, hogy megoldásokat keressünk a sportkarrierek idő előtti feladására. Nagyon sok gyermek mond le választott sportágáról vagy általában a sportolásról, ha nehézségekkel, hullámvölgyekkel, más kihívásokkal találkozik. Hisszük, hogy ezekben a helyzetekben kiemelten fontos a támogató, sportvezetőkkel, edzőkkel együttműködő szülői háttér. A jövőben rendszeressé váló beszélgetéseken többek között sokat tapasztalt sportvezetők és híres élsportolók vesznek majd részt, melyet követően nem marad megválaszolatlan kérdés.