Kezdőlap Gazdaság Út a modern gondolkodás felé – Zöldövezetben kerül kivitelezésre a Boróka Lakópark

Út a modern gondolkodás felé – Zöldövezetben kerül kivitelezésre a Boróka Lakópark

Az 58 lakásból álló Boróka Park, városunk legújabb, Kecskemét nyugati részében, az egykori Homokbánya területén kivitelezés alatt álló lakónegyed.

 A benyújtott tervezetek és pályázatok alapján a homokbánya teljes területe rehabilitációra kerül a „zöld város mintaprojekt” keretein belül.

 

A volt szovjet laktanya területén helyet kapó lakópark beruházója, az Immochan Magyarország ügyvivői és a projekt partnerei, Kecskemét és a Pallasz Athéné Egyetem képviselői tartottak tájékoztatót az infrastrukturálisan jól ellátott terület lehetőségeiről, az építési folyamat részleteiről, a kialakításra váró ingatlanok környezettudatosságáról és előnyeiről.

Dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere elmondta, hogy a környezettudatos és környezetbarát zöld programok kialakítása elengedhetetlen feladat és a modern gondolkodás része.

A Pallasz Athéné Egyetem kancellárja, Finta Zita arra is kitért, hogy az egyetem rendkívüli módon kapcsolódik a Zöld Város Program kialakításába, ugyanis a Homokbánya területén már korábban is hajtott végre fejlesztéseket, mint például az öt évvel ezelőtt megépült Tudósházát.

A tájékoztatón megtudhattuk, hogy az elkövetkezendő építkezési folyamatban sor kerül a kiszolgáló épület létesítésére, az akadálymentesítésre, az infrastruktúra megteremtésére, kerékpár/gyalogos sétány kialakítására, valamint az utak és a közmű hálózatok kiépítésére is.

A város célja, hogy a gyarapodó munkaerőigényeknek megfelelően élhetőbb környezetet alakítson ki a lakók számára, azaz saját tulajdonú és bérlakásokat létesítsen.

Az építkezési munkálatok várhatóan 2018. első negyedévében készülnek el.