Kezdőlap Események Halászlé a szegények asztalán

Halászlé a szegények asztalán

Mintegy tizenöt kilogramm szálkamentes pontyból készítettek szegedi halászlevet a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. A felajánló ezúttal Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa volt, aki Varsányi Attila mesterszakács társaságában minden évben legalább egyszer felkeresi a népkonyha gondozottait, ünnepi ebéddel kedveskedve nekik. 

Fogadják olyan szeretettel ezt a halászlét, mint amilyen szeretettel mi készítettük – köszöntötte az étkezdében Barta László a szociális intézmény ellátottait. Az étterem vezetője továbbá kijelentette: huszonnyolc éve nyitotta a vendéglátóhelyet Algyőn, amely mára országos ismertségre tett szert. Vendégekből igazán nem szenvednek hiányt; érkeznek Kecskemétről is, miképp hazánk minden tájáról. Úgy nyújtják át ételeiket a hozzájuk betérőknek, hogy nemcsak az alapanyagokat, de saját szívüket is beleteszik.

Étkezés előtt Borisz atya ortodox lelkész szintén üdvözölte a jelenlévőket, aki Jézus követéséről mondta el evangéliumi gondolatait. „Krisztus mindannyiunk ajtaján kopog: kövessetek engem! Csodáin keresztül igazolta, hogy Ő Isten fia. Ha nem hiszünk szavainak, legalább tetteinek higgyünk. Csodák pedig a mi időnkben is történnek, bizonyítva, hogy Jézus most is itt van közöttünk.” – hangoztatta a lelkipásztor.

(Fotók: Tódor Norbert)